x
Close


Közelgő események

BREAKING Filmek

EXKLUZÍV Transformers interjú Magyarország legnagyobb rajongói oldalával

A kiemelt partneroldalunkat, a TFHUN rajongói oldalt kérdeztük arról, hogy mit gondolnak Megatron visszatéréséről, milyen jövőt látnak a Transformersnek, vagy éppen mit gondolnak a The Last Knightról. Nem voltak restek

EXKLUZÍV Transformers interjú Magyarország legnagyobb rajongói oldalával
  • Publishedjúnius 2, 2016

A kiemelt partneroldalunkat, a TFHUN rajongói oldalt kérdeztük arról, hogy mit gondolnak Megatron visszatéréséről, milyen jövőt látnak a Transformersnek, vagy éppen mit gondolnak a The Last Knightról. Nem voltak restek a kollégák, őszintén válaszoltak minden kérdésünkre.

Pár szóban be tudnátok mutatni Magyarország legnagyobb Transformers rajongói oldalát?

Az oldalt 2013-ban hozta létre TFHF azaz ő lenne a TFHUN alapítója aki a rajongását megszerette volna osztani az emberekkel és egy közös kommunikációs csatornát létrehozni más más fanokkal, akik hasonló mód szeretik a Transformerek világát. Rövid időn belül megnőtt az oldal nézettsége, lájk száma és szükséges volt, több szerkesztőt bevenni a ‘buliba’ így került igazából mindenki ide,voltak akiktől elbúcsúztunk és jöttek helyettük újak,de hát ez ilyen,mint egy munkahely az oldal frissességéhez és a fejlődéséhez szükséges néha ilyen. Aki itt van mindenki fan,a szerkesztők a közösség,valaki könyveket olvas,valaki az animációs sorozatok nézi,valaki játszik,valaki pedig az élőszereplős filmekért van oda! Hatalmas univerzum és ez oldal pedig kizárólag erről szól és mindig figyeljük,hogy ha nem is első kézből,de amint tudomást szerzünk a ‘világuk’ történéséről megosszuk az új,friss információkat a TF kedvelőkkel!

Mit gondoltok a franchise jövőjéről?

Nagyon jól kezdődött,aztán jelenleg picit leült,bizakodunk benne,hogy egy józanító pofon után,most észhez térnek az írok,rendezők és gatyába rázzák a sztorit!

A lelkes indulást picit dráma követte. Mi lehet az oka?

Az első rész egy tervezett trilógiából,mindig tapogatózós feeling-be kerül ki a rendező kezei közül,azért,hogy felmérjék,hogy az embereknek mire is van igényük az adott témával kapcsolatban. Láthattuk az első epizódba,hogy van egy kis akció,egy kis romantika,egy kis dráma,egy kis ilyen-olyan viccelődés. A 2. részben inkább akció volt és romantika,picit erőltetett humorral (szerintem),de úgy gondolom,hogy remek folytatása volt és tovább tudta vinni az előző rész szálait,persze nem üt akkorát,mint az első ez egyértelmű,de jól teljesített. A trilógia utolsó része pedig a “végről” szólt,állítólag akkor még nem terveztek több részt neki így talán érthető is,hogy egy drámai lezárást szerettek volna csinálni! Nekem sokkal jobban tetszett a 3. mozi film,mivel végre volt súlya a dolognak,erős,karakteres,a robotokról szólt a világukról és arról,hogy az emberek igen csak kiegészítő szerepet játszanának,ha ‘itt nálunk megtörténne ez’ természetesen a jó győzött happy end! Kifejezetten jól megcsinálták lezárásnak. Aztán jött a 4.,mint egy új trilógia kezdete,az én meglátásom szerinte elkapkodták,túl sok mindent szerettek volna megmutatni,azaz robbantai akartak (Bay kedvenc időtöltése 😀 hehe ) a folytatással,de ez a petárda besült sajnos. Messze elmaradt a várttól hiába a Dinobotok,hiába Lockdown és Galvatron az egész olyan tessék CGI transformers edd meg szeressétek vegyétek vigyétek ez kell nem?! Neeem,nagyon nem ez kell a nézőnek,tudjuk,hogy lehetetlen ennyi mindent besűríteni,de tényleg szükséges volt ezeket a ‘spoilereket’ felhasználni és majdnem csak pár perc alatt lezavarni,gondolok itt Galvatron-ra,nem kapott reflektorfényt a filmbe,ott volt meg nem is.A szereplőkről nem is beszélve Mark hozta a formáját,de rajta kívül senki nem alkotott marandót és ez szomorú. Az új design bejött,az alap ötlet nagyon érdekes teremtők,dinobotok,emberi transformerek,de ezt sokkal,de sokkal jobban is meglehetett volna oldani,mindemellett semleges nézőként bejött,fan-ként azért hagy kivetni valót maga után.

Sokan Michael Baynek tulajdonítják. Szerintetek is?

Az előző kérdésbe kicsit áttértem erre,inkább annak tulajdonítom ezt,hogy próbálták az első 3 részt meglovagolni és valami drámaian akciós látványos filmet összehozni ami hatalmas reklámokkal tűzdelt közepes kategóriájú mozit eredményezett. Látvány,koncepció szokás szerint tökéletes,Bay pedig megpróbálta a lehetetlent ‘mindent szeretett volna megmutatni és beletenni’ egy pár órás alkotásba! Megoszlanak a vélemények,hogy sikerült e. Összességében a 4. rész nagyon jól van érzelmileg,hangulatilag felépítve,csak az embernek aki ismeri az Univerzumot hiány érzete lehet.

Nagyon keveset tudni a The Last Knightrol, de bíztok a feltámadásban?

Igen ez így természetes,idővel jönnek folyamatosan majd az infók és ezt mi közzé is tesszük a látogatóinknak,kedvelőinknek! Persze,hogy bízunk,ezt nem (kéne) lehet elrontani!

Tűzijátékban nem lesz hiány, Bay mestere ennek, de elég lesz ez?

Nem,biztos vagyok benne,hogy ha ismét csak a látványra és a robbantásokra megy rá,akkor nagyon nagyon sok kedvelőt fog veszíteni és rengeteg TF rajongónak okoz majd csalódást. Sokkal több van ebben,mint holmi tnt-vel való játszadozások és porfelhő meg fénytörések minden percben. (M.Bay legfőbb ismertető jegyei: Robbantás,Porfelhő,Fénytörések,Izzadt koszos tekintetek és többször felhasznált felvételek más más filmjeiből).

Hétvégén robbant az internet a nagy hírtől, Szia LaBeouf visszatéréséről. Erre bejelentik Megatront. Szerintünk vicc kategória. Számítottatok erre?

Nem,abszolút nem. Picit csalódtunk mi is,de azért akkorát nem,hogy a párnánkba borulva sírjunk. Én kifejezetten örülök neki,ha Megatron visszatér (Galvatronnak ennyi jutott,erről beszéltem pár kérdéssel feljebb!) Szóval jó lesz,nagyon bejön az új koncepciórajza és szigorúbb Optimus és a Megatron ‘arca’ is mint valaha. Személyes véleményem,hogy nagyot dobna a filmen,ha bekeményítenének és sokkal durvább lenne,egy akár drámai,akció dúsabb történettel sok alaposan felvezetett szállal és végre a végén a ‘rosszak’ jönnének ki győztesül,így nyitva hagyna pár ajtót a 6. epizódra!

Nektek melyik rész volt eddig a légütősebb?

Mindegyiket imádjuk a fent részletezett hibákon kívül! Mindenkinek az első volt szerintem a legmeghatározóbb mivel hatalmas hatásvadászatot értek el vele és beindítottak egy azóta is remekül működő marketinget és a Hasbro-nak sem kevés pénzt hozott a házhoz,hogy végre valahára moziba került élőszereplős Transformers film! Anno egymás után 4 nap alatt 6x néztem meg a moziba az első részt annyira tetszett! Nem tudok kedvencet mondani mindegyik részből van ami kedvenc,imádom az álcákat,a 4. filmből ütött Lockdown és nagyon magabiztos gonoszt kaptunk a személyében! Fúú nem tudom,mindegyik rész brutál,mivel nem tudom összességébe semleges szemmel nézni! Aki nem látta egyiket sem azonnal nézze meg,ha bírja a “nagy robotos” filmeket! 🙂

Végszóul pedig a következőt üzenik az oldal tulajdonosai az olvasóknak:

Köszönjük a kérdéseket további szép napot a Wide Screen és TFHUN  olvasóinak! Üdvözlettel: Rejhi és a TFHUN egész szerkesztői csapata! 🙂

Mi is köszönjük a TFHUN szerkesztőségének, hogy megosztották véleményeiket velünk. Mi csak annyival szeretnénk kiegészíteni a cikket, hogy MEGAN FOX-ot vissza! 😀 Ezzel szerintünk mindent elmondtuk.

Ha nem szeretnétek lemaradni a Transformers hírekről, akkor lájkoljátok a TransformersHUN-t Facebookon, és olvassátok mindig a Wide Screen-t! A jövőben is mi hozzuk el a legtöbb, legfrissebb és legjobb Transformers híreket!

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.