x
Close


Közelgő események

Filmek

Ewan McGregor két Obi-Wan részt is szeretne

2020 után érkezik a meglepetés. Biztató jelek vannak, hogy visszatér Obi-Wan Kenobi, megkapja az Old Ben filmes történetet is.

Ewan McGregor két Obi-Wan részt is szeretne
  • Publishedoktóber 13, 2016

2020 után érkezik a meglepetés. Biztató jelek vannak, hogy visszatér Obi-Wan Kenobi, megkapja az Old Ben filmes történetet is.

Egy dolog van, amiben egyetértenek a világ Star Wars rajongói, méghozzá az, hogy Ewan McGregor kiérdemelne egy előzménytörténetet, vagy akár többet is. Most, hogy a Disney és a LucasFilm több spin-off részen is dolgozik, így annak a lehetősége, hogy a Star Wars: A Sith-ek bosszúja és az Egy új remény között megjelenjen egy Obi-Wan Kenobi rész, könnyen elképzelhető. A negyedik Star Wars epizódot elég gyakran szóba hozzák, és most úgy tűnik, hogy ha Ewan McGregor-on múlna, akkor két filmben is szerepet vállalna.

A színésszel nem rég készített interjút a francia Premiere újság. Sajnos az újság franciául jelent meg, de a Den of Geek volt olyan kedves, és lefordították angolra a színész mondatait. Megdöbbentő dolgok hangzottak el. Az interjú során McGregor beszélt arról is, elképzelhetőnek tartja, hogy visszatérjen jediként, s talán újra eljátszhatja Obi-Wan-t egy filmben, mert az utóbbi időkben igen gyakorivá váltak ezek az „újraélesztések”. A következőket mondta a színész:

Mindig is azt gondoltam, hogy lenne történetünk arra, amit elmesélhetnénk az utolsó filmem és Alec Guinness első filmje között. Vicces lenne ez a film, így hogy már idősebb lettem. Korban most lennék a legjobb egy szerepre. Negyvenöt éves vagyok, Alec Guinness mennyi is volt, hatvan? Megcsináljuk együtt! (:D) Remélem, hogy a stúdió különféle zsánereket is bemutat majd az új Star Wars érában. Az egyik lehetne épp Obi-Wan Kenobi filmje. Vagy talán kettő! Két részre bonthatnánk, Obi-Wan Kenobi története első és második rész.

Ewan McGregor mesélt picit az utóbbi hónapokról, és arról, hogy szándékában áll, minden vágya lenne újra Star Wars filmben szerepelni. Ha valóra válna terve, akkor az Old Ben történetet dolgozná fel. A fenti idézet, és a színész többi kijelentése is azt mutatja, mintha túlzottan is beleélte volna magát a szerepre, és jóval előrébb tartana fejben, mint a LucasFilm. Tekintettel arra, hogy nyíltan kimondta, hogy két filmet szeretne, ebben az esetben már nem beszélhetünk pusztán szórakozásról, és a pénzről, mert elég átgondolt, és a céltudatos kijelentések ezek a színésztől.

Egy évvel ezelőtt több külföldi oldal is arról írt, hogy a Disney és a LucasFilm fontolóra vette egy új Star Wars trilógia megálmodását, melynek középpontjában Obi-Wan Kenobi lenne, és azok az idők, melyeket a Tatooine-on töltött. Pár hónapra rá egy forrás megerősítette, hogy Ewan McGregor a stúdiónál járt, és egy névtelen projektről beszélgettek. Habár egyik forrást sem erősítették meg a hivatalosan, senki sem látta a színészt személyesen, nem tudni, mi igaz ebből. A Disney rengeteg Star Wars-filmet fog kidobni a következő években, és mivel McGregor szándékában állna újra Obi-Wan-nak öltözni, talán pont ez fog dönteni, hogy visszatérjen az egyik legnagyobb jedi-lovag a galaxisban.

Nem volt olyan Star Wars rész az elmúlt időben, hogy Ewan McGregor ne vállalt volna benne valamilyen szerepet. Legutóbb éppen a Star Wars: Az ébredő Erőben Rey víziójában hallhattuk Obi-Wan-ként. A kapcsolata továbbra is jó, többször megfordult a teljesen átalakult LucasFilm-nél, most már csak az a kérdés, hogy mikor láthatjuk újra filmben? 2020 után is érkezni fognak a Star Wars spin-off részek, talán ekkor jelentik be az új Obi-Wan Kenobi filme(ke)t. Reméljük, így lesz, és több szerepben is láthatjuk a Ewan McGregor-t, mert minden idők legjobb Obi-Wan-ja volt a saga-ban.

star-wars-hungary

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.