The Witcher

Előzmény-minisorozatot kap a Vaják a Netflixen

A Netflix továbbra is bízik Sapkowski univerzumában.

A tavalyi évben véget ért a Trónok harca, amely amellett, hogy elképesztő nézettséget és publicitást hozott az HBO-nak, újra a köztudatba helyezte a fantasy műfaját, nem véletlen, hogy a legnagyobb vetélytársak is igyekeztek ebben a zsánerben továbblépni. Az Amazon ezen oknál fogva vágott bele a grandiózus Gyűrűk ura-projektbe, míg a Netflix Andrzej Sapkowski lengyel író művei alapján, Lauren Schmidt Hissrich vezetésével indította el a Vaják-sorozatot (az első évad forgatása egyébként nagyrészt Budapesten zajlott). A siker pedig nem maradt el, a nézettség óriási volt, a rajongók többsége elégedett volt a végeredménnyel, és a kritika sem nyilatkozott túlságosan negatívan. Ennek megfelelően a Netflix tovább bővíti a franchise-t, míg korábban egy animét jelentettek be, addig most egy előszereplős előzmény-miniszéria berendeléséről szólnak a hírek.

Az új produkció mögött alkotóként szintén a korábban említett Lauren Schmidt Hissrich áll, a könyvek szerzője, Andrzej Sapkowski pedig producerként és kreatív tanácsadóként lesz jelen. A sorozat a Blood Origin címet fogja viselni, és több mint 1000 évvel a fő sorozat előtt fog játszódni. A fókuszban pedig az első vaják kialakulása, valamint a tündék, emberek és szörnyek világának egybeolvadása lesz. A történetet hat epizódban mesélik majd el a készítők.

A premierdátum egyelőre nem ismert, viszont jó hír, hogy a Vaják forgatása hamarosan újraindulhat.

Total
2
Shares
Previous Article

JÁTÉKTESZT: Creaks

Next Article
Taika Waititi

Taika Waititi majdnem elkészült a Thor: Szerelem és mennydörgés forgatókönyvével, ami őrültre sikerült romantikus jegyekkel

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!