x
Filmek

Doctor Strange is benne lesz a Bosszúállók: Végtelen háborúban

Új fejezet kezdődik a Marvel Univerzumában, több új karaktert ismerhetünk meg.

  • Publishedszeptember 27, 2016

Új fejezet kezdődik a Marvel Univerzumában, több új karaktert ismerhetünk meg.

Sokáig ment a találgatás, hogy vajon melyik filmben térhet majd vissza Doctor Strange, s talán november előtt nem is tudódik ki. Az biztos, hogy a Doctor Strange következő része nem a Marvel harmadik fázisában, hanem a negyedikben érkezik majd, ha érkezik, ezt még nem árulták el. A legtöbb rajongó mégis úgy gondolja, hogy 2020-ban valós esélye van Strange visszatérésének, és ez lehet az egyik titokzatos film az új korszakban. Benedict Cumberbatch ugyanakkor megerősítette, hogy az Avengers: Infinity War-ban feltűnik majd.

Azóta, hogy a Bosszúállók 3. rendezői elárulták a 67 fős szuperhősgárdát, megy a találgatás, kik kapnak majd szerepet a Marvel legnagyobb filmjében. Már tudjuk, hogy Doctor Strange is garantáltan ott lesz Vasember, Fekete Párduc, Fekete Özvegy, Pókember, és Steve Rogers között, valamint még sokan mások.

Idén nyáron mutatták be az Amerika kapitány: Polgárháború részt, mely 12 képregényhősével az egész világot meghódította, s a Marvel Studios legsikeresebb filmje lett. Jelenleg épp a lemezes kiadásokat, Blu-ray és DVD kópiákat reklámozzák. Egy korábbi cikkünkben elmondták Russo fivérek, hogy a Sokovia-i háború csak a kezdet volt, az igazán ütős rész a Végtelen háborúban következik be. Thor, Hulk, A galaxis őrzői és még a tévés hősök, a S.H.I.E.L.D. ügynökei, Luke Cage, Jessica Jones, valamint Daredevil is csatlakozni fog a Bosszúállók csapatához, hogy együttes erővel állítsák meg Thanos-t.

Nem csak új arcok kapnak fontos szerepet a filmben – gondolunk itt a Halálra -, hanem Steve Rogers is különös szerepben tűnik fel. Rogers többé már nem lesz Kapitány, eldobta a pajzsát, és valódi mivoltját kutatja majd a folytatásban, de még így is nagy hasznát veszik a csapatban. Az Empire Magazine készített egy interjút a Doctor Strange film sztárjával, Benedict Cumberbatch-csal, aki készségesen válaszolt minden feltett kérdésre, még azt is elárulta, hogy év végén fog Atlantába utazni, hogy elkezdje a forgatást. A tervek szerint novembertől forgatják a Végtelen háborút a Russo testvérek. Igazi kihívás lesz a rendezőknek, hogy ennyi színész munkáját összehangolják. A következőket mondta Cumberbatch:

Elképesztő lesz mindenkit összehozni. Ezért kap bemutatkozó részt Doctor Strange, hogy egy új fejezetet nyisson. Tehát, figyelj, hogy miként bontakozik ki.

Doctor Strange nem csak a Bosszúállók 3-ban, hanem a negyedik részben is feltűnik majd, melynek se címét, se történetét nem tudni. Továbbá a stúdió azt sem árulta el, hogy mely Marvel karakterek kapnak cameo szerepet a Doctor Strange-filmben, ámbár Tony Stark-ot sokáig mondogatták erre. A Végtelen háború fogja bevezetni Doctor Strange-t a Marvel Univerzumába, hogy a későbbiekben ő is a Bosszúállók csapatát erősítse majd. Pletykaként terjed, hogy a Doctor a Thor: Ragnarok-ban már kap egy kisebb szerepet, hiszen Chris Hemsworth kezében egy cédulát láttak, amin Doctor Strange New York-i lakcíme volt olvasható.

Régóta mondogatják azt is, hogy az Idő Kő lehet a kapocs Doctor Strange, Thor és Thanos között, s ezért fog a Földre látogatni a gazember. BoxOffice rekordtól független lehet a Doctor Strange folytatása, merten állítjuk, kap újabb részt, mindössze az a kérdés, hogy mikor kerül arra sor.

November 3-án érkezik a Doctor Strange mozi.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.