x
Filmek

Chris McKay: A Nighwing kib***ott jó film lesz!

Chris McKay legfrissebb kijelentésével alaposan felcsigázott mindenkit: a Nightwing egy őrülten jó film lesz. Legyen így, mi ezt akarjuk!

Chris McKay: A Nighwing kib***ott jó film lesz!
  • Publishedszeptember 14, 2017

Chris McKay legfrissebb kijelentésével alaposan felcsigázott mindenkit: a Nightwing egy őrülten jó film lesz. Legyen így, mi ezt akarjuk!

A Warner Bros. bejelentésétől eltekintve nem sokat hallatott magáról az önálló Nightwing-film eddig. Múltkor kiderült, hogy a Lego Batman – A film rendezőjét, Chris McKayt bízták meg a feladattal, hogy Dick Grayson kapjon egy nagyszerű bemutatkozó filmet, és úgy tűnik a rendező véresen komolyan vette a megbízást. Robin egy pokolian jó filmmel érkezik az univerzumba:

Egy kib***ott jó film lesz tele sok szívvel és érzelemmel. Őrülten jó és szórakoztató lesz, bárki is kapja a Nightwing főszerepét, de rengetegen jelentkeztek más szerepekre is, ezért valamennyiüknek át kell esniük egy erős próbán. Nem akarok sok számítógépes trükköt. Minden kibasz*tt élethű lesz, valódi kaszkadőrök, igazi kamerákkal, egyszóval mindennek hitelesnek kell tűnnie. Zsigeri élményként fog hatni a szereplőkre és stábtagokra, és természetesen a nézőkre. Sok filmmel ellentétben, ahol rengeteg CGI-t és repülést látunk, vagy valami hasonlót, ez most más lesz. A főszereplő minden tettének igazinak kell látszódnia, mivel ő egy ember, ezért szuperereje abban rejlik, hogy kiváló harcban és tornában. Nagyon vicces lesz látni a vásznon.

Lassan kezd körvonalazódni, hogy mit is tervez a stúdió, vagyis hogy a következő években a hangsúlyt inkább a kis költségvetésből gazdálkodó filmekre helyezné. Erre utal a Joker eredettörténetét feldolgozó mozi vagy a Gotham City Sirens, melyek szintén tervezés alatt állnak. McKay hozzáfűzte még, hogy

Nagy rajongója vagyok a képregényeknek, és képes vagyok megcsinálni Nightwing történetét, Dick Grayson történetét, amely karaktert a világon minden egyes ember ismer, de valahogy soha nem jutott neki szerep. Millió Pókember-film készült, és sok Batman, próbálkoztak a Hulkkal is. Mikor Tim Burton elkészítette a denevérember filmeket, voltak erre próbálkozások, hogy „Ó, most ebben talán Robin lesz, Talán megmentjük Robint. Nem, majd a következőben mentjük meg”. Christopher Nolan esetén az emberek azt kérdezték, „Megcsinálja Robint?” A Batman Superman ellen forgatása előtt már szóba került Robin szerepe, és nagy rajongója vagyok az elmaradt történeteknek, és Robiné az egyik legnagyobb a képregényekben. Ő az a karakter, akivel együtt nőttem fel. Tetszik a felemelkedése.

Ezek után bátran kijelenthetjük, jó kezekbe került a Nightwing, mert ha valaki képes sokat kihozni a karakterből, akkor az McKay. Jó kérdés tehát, hogy milyen szerepet szánnak Robinnak a DC Filmes Univerzumában, és őszintén szólva hatalmas hiba lenne kihagyni az egészből, már csak azért is, mert a képregényekben Batmannek öltözött.

dc-es-marvel-univerzum

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.