x
Close


Közelgő események

Filmek

Befejeződött a Tomb Raider reboot forgatása

Bejelentették, hogy filmre vették az új Tomb Raidert, Alicia Vikander Lara Croft régészkisasszony játékadaptációját.

Befejeződött a Tomb Raider reboot forgatása
  • Publishedjúnius 10, 2017

Bejelentették, hogy filmre vették az új Tomb Raidert, Alicia Vikander Lara Croft régészkisasszony játékadaptációját.

Roar Uthaug rendező tegnap a közösségéi média felületén jelentette be, hogy az Oscar-díjas svéd színésznővel, Alicia Vikanderrel készülő Tomb Raider forgatásai véget értek. Uthaug norvég rendező Instagramon tett közzé egy videót a buliról.

That’s a wrap! #tombraidermovie #tombraider

Roar Uthaug (@roaruthaug) által megosztott bejegyzés,

A filmről annál többet nem tudunk – hivatalos forgatási képek és nem hivatalos képek – mint amit kaptunk abban a rövid kis szinopszisban – amit lejjebb olvashattok is -, elárulták a színészi gárdát, illetve azt, hogy a rendezésbe besegítettek a 2013-as játék készítői, ami páratlan sikert aratott a videójátékok sorában. A film a Rise of the Tomb Raider filmes adaptációja lesz, s a nagyszerű csapat után joggal tudjuk remélni, hogy végre egy jó játékadaptációt tesznek le az asztalra.

Az eredeti Tomb Raider videójátékot még 1996-ban mutatta be a londoni székhelyű Eidos játékfejlesztő cég. A játékkal uralni kezdték a toplistákat, majd minden idők egyik legsikeresebb játékává nőtte ki magát. 2013-ban újraélesztették a projektet, rebootolták a szériát, s Rise of the Tomb Raider néven bemutatták az új számítógépes játékot, amiből több mint 5 millió példány fogyott eddig.

A filmhez közben megjelent egy hivatalos szinopszis is:

Hét évvel apja eltűnése után a főhőst alakító Alicia Vikander a 21 éves Larat fogja játszani a filmben, aki nem mellesleg Londonban él, és biciklis futárként keresi kenyerét. Lara inkább a főiskolát választotta – már amikor beül az órákra -, mintsem hogy eltűnt apját (Dominic West) keresse. Egy napon azonban úgy dönt, hogy utánajár apja eltűnésének, így felkeresi apja utolsó ismert tartózkodási helyét, ami egy sírhelyszín, valahol Japán partjainál. Hirtelen a tét óriási lesz, csak éles eszére, vak hitére és makacs akaratára számíthat, ha túl akarja élni a veszélyeket. Laranak utazása során meg kell tanulnia, hogy miként tolhatja át magát saját határain. Ha túléli ezt a veszélyes kalandot, akkor rászolgálhat a Tomb Raider névre.

Roar Uthaug filmjében feltűnik még Walton Goggins, mint főellenség, de Daniel Wu-t is láthatjuk majd, aki egy hajóskapitányt alakít, s segíti Larat a küldetésben, Dominic West fogja Lara Croft apukáját alakítani, a főszerepben pedig a sokat emlegetett Alicia Vikandert láthatjuk.

A Tomb Raider amerikai bemutatója 2018. március 16-án lesz.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.