x
Close


Közelgő események

Filmek

Az útvesztő 3, Alita, The Predator, mind IMAX-ben érkezik

A stúdió megerősítette, hogy IMAX-ben is nézhetők lesznek a címben megnevezett filmek.

Az útvesztő 3, Alita, The Predator, mind IMAX-ben érkezik
  • Publishedszeptember 27, 2016

A stúdió megerősítette, hogy IMAX-ben is nézhetők lesznek a címben megnevezett filmek.

A 20th Century Fox és az IMAX Corporation közösen jelentette be, hogy megállapodtak, és aláírták a papírokat, így az Útvesztő: Halálkúria, a The Predator és az Alita: Battle Angel is IMAX minőségben lesz nézhető a mozikban. Sűrített programmal készül a Fox, összesen négy nagy filmmel indítja a 2018-as esztendőt. A nevek között van még egy Marvel-film is, amiről még semmit sem tudunk. A filmeket nem valódi IMAX-kamerákkal fogják rögzíteni, ezt az utómunkák során fogják felskálázni nagy szelésvászonra.

A sikerek után, melyekkel Box Office rekordokat állítottunk fel -köztük van a Deadpool is – a világ minden pontján, nagyon örülünk, hogy megoszthatjuk az újabb sikert a barátainkkal, és partnereinkkel. A Fox IMAX minőségben készül bemutatni a jövő nagy blockbustereit. Ezzel a megállapodással azt várom, hogy bővítjük majd a partnerkapcsolatunkat a Fox-szal, és közösen kínálunk majd a rajongóknak szerte a világon azonos IMAX moziélményt.

– nyilatkozta a Greg Foster, az IMAX Entertainment and Senior Executive alelnöke.

Számos filmet mutattak már be IMAX minőségben, ami jelenleg annyit takar, hogy digitálisan újra feldolgozzák a képi- és hanganyagot, az úgynevezett IMAX DRM technológiával. A kristálytiszta képhatás párosul az IMAX termek egyedi geometriájával, nagy teljesítményű hangfalával, már-már azt érzi a néző, hogy benne van a filmben.

Az Útvesztő harmadik részét 2018. január 12-én, a The Predator-t 2018. február 9-én, Alita: Battle Angel-t 2018. július 20-án, és egy ismeretlen Marvel-filmet nézhetünk majd meg IMAX-teremben.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.