Az Aquaman film 160 millió dolláros büdzsével kerülhet a mozikba

A DC és a Warner Bros. nem spórolnak az Aquaman-filmen, mindent bevetnek, csakhogy sikerre vigyék a régóta tologatott képregényadaptációt.

A DC és a Warner Bros. nem spórolnak az Aquaman-filmen, mindent bevetnek, csakhogy sikerre vigyék a régóta tologatott képregényadaptációt.

Hivatalosan 160 millió dolláros költségvetést kapott a DC következő víz alatti szuperhős eposza, az Aquaman. Ez nagyjából megegyezik a közelmúltban bemutatott néhány „kevéssé ismert” szuperhős bemutatkozó filmjével, ugyanakkor jelentősen kevesebb mint néhány hasonló DC projekt költségvetése.

A film Arthur Curry történetét mutatja be, aki kapocs a két (az Atlantiszi és földi) világ között. A címszereplőt a Trónok harcából már ismert és sokak által kedvelt Jason Momoa alakítja, aki egy halász és az atlantiszi királynő gyermeke, aki bár a királyság jogos örökösének tekinthető emberi származásának köszönhetően jelentős ellenállásba ütközik a trón követelése során. A James Wan által rendezett film az ígéretek alapján sok újat fog nekünk mutatni a speciális effektek terén, lévén a film nagy része víz alatt fog játszódni.

A költségvetés alapján valóban rengeteg vizuális effektre számíthatunk az Ausztrália partjainál forgatott filmtől. A költségvetés nagyjából megegyezik például a Doctor Strange illetve A galaxis őrzői eredettörténeteivel és egy picivel (nagyjából 10 millió dollárral) több, mint a Csodanőé, viszont össze sem hasonlítható az egyébként szintén CGI orgia Batman Superman ellen pénztárcájával, ami végül 250 millió dollárra rúgott. A Wonder Woman és A Hangya óta tudjuk, hogy nem kell feltétlen több százmillió dollár egy jól sikerült szuperhős filmhez, mindenesetre remélhetőleg a költségvetés mérete a film minőségére is pozitívan hat majd ki.

Az Aquaman jelenleg a DC egyetlen önálló karakterre épülő projektje, köszönhetően a szóló Batman és Flash filmek csúszásának, azaz vélhetően az eddiginél is komolyabban veszik majd a projektet. A Wonder Woman kritikai és pénzügyi sikert is egyaránt hozott a DC konyhájára, így a recept megvan a sikerhez és akár az Igazság Ligájának újraforgatása miatt is bízhatunk benne, hogy a hajlandóság is adott. Remek stábbal számolhatunk, hiszen a címszerepben ugye a világ egyik legkúlabb arca található, mellékszereplőként pedig Amber Heard, Nicole Kidman, Patrick Wilson és Willem Dafoe alakítására számíthatunk. Aquaman karaktere megérdemli, hogy végre lemossa magáról a „halakkal beszélő fazon” illetve az ehhez hasonló gúnyneveket, javítson a megítélésén és újra elfoglalja méltó helyét a DC univerzum egyik legerősebb karaktereként. Ennek, nálam talán csak a DC-nél örülnének jobban.

dc-es-marvel-univerzum

Total
0
Shares
Previous Article
The Batman

Matt Reeves tisztázta, hogy akkor Batman benne lesz-e a DCEU-ban

Next Article

A District 9 rendezője leforgatná a Vasember 4.-et

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!