Wide Screen
Image default
Sorozatok

Az Amazon-ra érkezhet A Gyűrűk Ura tv sorozata

Úgy néz ki, hogy a Warner Bros. J.R.R. Tolkien epikus mesterművének, A Gyűrűk Urának a televíziós sorozatát tervezi.

Peter Jackson szélesvászonra olyan sikeresen adaptálta Tolkien regényét, hogy egy minden szempontból megkerülhetetlen filmtörténeti remekművet sikerült alkotnia, melyet számos jelöléssel és díjjal jutalmazott a filmszakma, a közönség pedig máig elismeri és imádja. Vitán felül egy zseniális és sikeres trilógiáról beszélünk tehát, amelynek kapcsán most felvetődött, hogy tv sorozat formájában újra feldolgozzák. A Variety forrásai alapján a Warner Bros. és a Tolkien műveinek jogait birtokló ügynökség egyeztetéseket kezdett egymással a megjelenés kapcsán. Habár egyelőre még csak a tárgyalás kezdeti fázisában járnak és messze nem jutottak még egyezségre, már a lehetőség is rajongók millióinak okoz örömöt és különösen annak fényében nagy dolog, hogy a két oldal évekig pereskedett egymással egy szerzői jogvita kapcsán.

Az éremnek természetesen most is két oldala van. Egyrészt örülhetünk, hogy egy remek és klasszikus történet kerülhet képernyőre az Amazon gondozásában, másrészt viszont felmerül a kérdés, hogy tényleg szükség van-e a remekül sikerült mozi változat után erre a sorozatra, illetve indokolja-e ezt bármi a pénzszerzésen kívül. A három részes regényből rengeteg történet és mellékszál idő hiányában nem került, nem kerülhetett bele illetve kellőképpen kibontásra Jackson verziójában, de a fő cselekmény ami ugye adott, az szinte a tökéletesség határát súrolva már be is lett mutatva. Nehéz eldönteni mi mozgatja inkább a szálakat, az igazság valószínűleg a kettő között lehet. Ami viszont biztos, hogy izgatottan várjuk a fejleményeket.

Még több a témában...

Befutott egy új előzetes a Hitman 2 kiegészítőjéről

Héja Szabolcs

Robert Aramayo kapta az Amazon gyártású A Gyűrűk Ura-sorozat főszerepét

Kévés Bence Mihály

KRITIKA: Lego Batman – A film

Kévés Bence Mihály

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat

Kövess minket a Facebookon