Ridley Scott

Az Alien franchisenak már nincs szüksége a Xenomorphokra?

El tudjátok képzelni az Alien franchiset úgy, hogy ne legyenek benne Xenomorphok? Ridley Scott igen!

El tudjátok képzelni az Alien franchiset úgy, hogy ne legyenek benne Xenomorphok? Ridley Scott igen!

Ridley Scott többször elmondta már, hogy az Alien franchise nem jó irányba halad, és talán ideje új területeket felfedezni a szériában, mint ahogy tették azt a Prometheusban, ahol főszerepben nem az Alienek voltak, hanem a Tervezők.

Az 1979-ben bemutatott A nyolcadik utas: a Halál napjainkig a zsáner egyik ékköve, ott láttuk először a Xenomorph néven bemutatott idegent, ami azóta a filmtörténelem legismertebb karaktere lett. Így negyven évvel később, a kérdés tényleg az, hogy szükség van-e még rájuk, vagy ideje lecserélni őket? Az Alien franchise összesen hat filmet számlál, és ezek öt részében szerepel az Alien, de akarjuk még őket egy hetedikben is?

Ridley Scott a The Hollywood Reporternek arról beszélt, hogy véleménye szerint ideje lenne „nyugdíjazni” az Alieneket:

A Covenant azért lett ilyen, hogy előkészítsük az ötletet és újraformáljuk az idegenek univerzumát. Ez a személyes véleményem, de kifogytunk az idegenekből. Valami másnak kell következnie. Le kell váltanod őket, és már akkor igazam volt, még mielőtt bemutattuk volna az Alien: Covenantot.

Sok rajongó nem fog egyetérteni a rendezővel, ugyanakkor Scott nem mond hülyeséget. Első, de még talán második alkalommal is ijesztő volt az Alien, de így hat résszel a háta mögött már nem vagyunk annyira biztosak ebben. Ellenben a Tervezőkkel, amiben érzünk potenciált. Scott már dolgozik az Alien: Covenant folytatásán, a kérdés csak az, hogy a 20th Century Fox miként dönt, jöhet az újabb rész, vagy szüneteltik a szériát.

Total
0
Shares
Previous Article

Annyi lett a Universal Rémuniverzumának

Next Article
Üveg

Újabb fotót kaptunk az Üveg forgatásáról

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!