x
Filmek

Annyi lett a Universal Rémuniverzumának

Még el sem kezdték igazán, de máris felejthető történet a Universal Pictures saját készítésű Rémuniverzuma.

Annyi lett a Universal Rémuniverzumának
  • Publishednovember 9, 2017

Még el sem kezdték igazán, de máris felejthető történet a Universal Pictures saját készítésű Rémuniverzuma.

A Marvel Studios sikereit látva több stúdiói is bátorságot vett, hogy saját univerzumot építsen, mint ahogy tette azt a Universal Pictures is. Sajnos azonban nem tartott sokáig, hiszen a Rémuniverzumra keresztelt szörnyeket összefoglaló franchiseban két filmet sikerült bemutatni eddig. Az elsőt 2014-ben láttuk Az ismeretlen Drakula címmel, a másodikat (A múmia) idén Tom Cruise főszerepében.

A The Hollywood Reporter megtudta, hogy az univerzum oszlopos két tagja, Alex Kurtzman és Chris Morgan, úgy döntöttek, hogy A múmia kudarcát követve nem kérnek több rémséget, s inkább otthagyják az egészet. Ők ketten feleltek a franchise építésért, köztük ők tolmácsolták a Universalnak a rossz szájízű kritikákat is. Alex Kurtzman a jövőben a Star Trek: Discovery című sorozatra fog összpontosítani, míg Morgan visszatér a Halálos iramban franchisehoz.

Peter Cramer a Universal elnöke a következőket mondta:

Sok mindent megtanultunk a Rémuniverzum kreatív folyamatai során, és úgy tekintünk ezekre a címekre, mint ahogy a filmkészítők, akiknek saját elképzelésük van. Nem kapkodjuk el a bemutatókat, addig toljuk ezeket a filmeket, míg nem érezzük úgy, hogy a legjobb történetet sikerült kihozni.

Nyíltan nem mondták ki, hogy a Rémuniverzum halott, de mindenképpen át kell gondolni a folytatást. Az igazság az, hogy nem kell ide univerzum, csak jó filmek. Más szóval, minden bizonnyal annyi volt a Universal univerzum építésének.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.