Wide Screen
Image default
Filmek

A Skywalker kora vágója szerint a film mögött álló csapat vert helyzetben volt

Ebben a messzi-messzi galaxisban nem lehet megfelelni mindenkinek, a rajongók és a kritikusok véleményei nem fognak egyezni.

Ebben a messzi-messzi galaxisban nem lehet megfelelni mindenkinek, a rajongók és a kritikusok véleményei nem fognak egyezni.

A Star Wars: Skywalker kora vágója az elmúlt napokban több dolgot is elárult a IX. rész forgatásáról. Mint kiderült, hogy egy korábbi vágásban Palpatine háttértörténetét is megismertük volna, amiből kiderült volna, hogy tudott visszatérni, ám a stáb úgy ítélte meg a film elején található jelenetet, hogy nincs rá szükség, ezért kivágták a filmből.

Maryann Brandon a The Huffington Postnak adott interjúban mást is elárult. A vágó arról is beszélt, hogy a csapat miként találta ki a film végén látható jelenetet, melyben Rey és Kylo Ren egymásra találnak, megcsókolják egymást, miután Ben Solo elfogadta sorsát, megölte Kylo Rent, majd eggyé vált az Erővel.

Mindig azt mondtam, hogy „A film majd megmondja, hogy kell csók vagy sem. Mire a folyamat végére jutunk majd, tudni fogjuk, hogy kellene történni.” És úgy éreztem, hogy így kellett lenni, és [J.J. Abrams] egyetértett velem, és azok is, akik látták a filmet. Tudom, hogy nem mindenkinek felel meg. Tudom, lesznek olyanok, akik szeretnék, ha nem történt volna, de ez egy film, ami soha nem fog megfelelni mindenkinek. Szerintem a kritikák valamilyen formában ezt tükrözik. Bizonyos dolgokat szeretnek az emberek, mások gyűlölték.
Maryann Brandon

Korábban a The Rough Cut Podcast adásban elmondta saját véleményét is, miszerint a kilencrészes filmsorozat csúcspontja mindig megosztotta a nézőket a közepén, nem számít, hogy melyik irányba ment volna a történet, mindig lennének elégedetlen rajongók, akik valami mást akartak volna látni.

Nézd, biztos, hogy fan service révén ha nem a rajongókat szolgálná, akkor az lenne, hogy ’Hé, [Abrams] nem foglalkozott volna a Star Wars történettel és amit ez az egész jelent.” Egy olyan időben, amikor az egész világ annyira polarizált, nem szabad, hogy a film polarizáló legyen. Alapvetően a film üzenete: „Hé, tudjátok mit? Rossz és jó egyaránt lehet az életedben. És talán ha nyitott vagy ezzel szemben, akkor kivételes dolgok megváltoztathatják az elméd, és el kell hinned, hogy mindig van remény.”

Egy ilyen nagy franchise esetében, mint a Star Wars, nem lehet megfelelni mindkét oldalnak. Láttuk, hogy a kritikusok imádták Az utolsó Jediket, addig a rajongók ostorozták a rendezőt.

Még több a témában...

Daisy Ridley válaszolt arra a kérdésre, látjuk-e még Rey szerepében a jövőben

Kévés Bence Mihály

Daisy Ridley elmesélte, hogy Az ébredő Erő korai tervében még Kenobi is lehetett volna

Kévés Bence Mihály

Megmutatták közelebbről is Rey új, arany pengéjű fénykardját a Skywalker korából

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat