Főoldal Filmek A Lucasfilm várhatóan Rey történetét mutatja be előbb a mozikban, de Dave Filoni és James Mangold projektjéről is kaptunk friss infót
Filmek

A Lucasfilm várhatóan Rey történetét mutatja be előbb a mozikban, de Dave Filoni és James Mangold projektjéről is kaptunk friss infót

Pontos megjelenési időpontot továbbra sem kaptunk egyik projekthez sem.

57
Star Wars: Skywalker kora

Újabb részletek derültek ki a Lucasfilm terveiről, hogy mire készül az előttünk álló években a filmek terén, köztük az is, hogy valószínűleg Daisy Ridley főszereplésével készülő Rey (Skywalker) történetére fókuszáló film lehet az első mozifilm, amit bemutatnak a Star Wars: Skywalker kora óta.

A 2023-as londoni Star Wars Celebrationön Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke bejelentette, hogy a franchise múltját, jelenét és jövőjét három közelgő filmben dolgozzák fel a filmvásznon. James Mangold 25 000 évvel a múltba kalauzol majd minket, hogy elmesélje az első Jedik történetét. Dave Filoni eközben egy epikus crossover eseményt tervez, amely olyan tévésorozatok történeteit fogja össze, mint A Mandalóri és az Ahsoka, ami úgy hangzik, mint az Új Köztársaság történetének a lezárása. Végül pedig Sharmeen Obaid-Chinoy filmje, amely 15 évvel a Skywalker kora eseményei után játszódik, és amelyben Daisy Ridley visszatér Rey szerepében.

A The Hollywood Reporter által közzétett új történet szerint ezt a filmet mutatják be először a mozikban, a 2025 decemberi debütálás pedig reális időpontnak tűnik. Egy évvel később kapnánk meg Filoni filmjét, ami azt jelenti, hogy bőven maradt még mit elmesélni mindkét sorozatban. Mangold várhatóan azután kezdi el a munkát a Star Wars-filmjén, hogy még idén befejezi a Bob Dylan-életrajzi film forgatását.

Az évek óta tartó nehézségek után rengeteg rajongó nem teljesen bízik benne, hogy megvalósulnak ezek a projektek, amivel úgy tűnik, sok hollywoodi bennfentes is egyetért. “Nekik nincs egy George-uk [Lucas]” – mondja egy producer. “Kathy nem George. Filoni áll ehhez a legközelebb ebben a szakaszban”. Egy másik szerint: “Ha nem csinálják meg legalább azt a Rey-filmet, a Lucasfilm elbukja a rajongói bázisban megmaradt jó hírnevét”.

Nehéz ezekkel a kijelentésekkel nem egyetérteni, és ha Filoni filmje véget vet a Disney+ nagysikerű sorozatának és annak a korszaknak, amiben majd az Ahsoka is játszódik, akkor még nagyobb bajba kerülhet a stúdió tartalmak nélkül. A dolgok nem úgy alakultak A Mandalóri 3. évad bemutatója után, sokan kritizálták az új évadot, de a 22-es epizód minden eddigi hibát kárpótolt.

Star Wars: Az ébredő Erő
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla Kong ellen
Filmek

A két Titán találkozását láthatjuk a Godzilla x Kong: The New Empire poszterén

Godzilla és Kong találkozását láthatjuk a Godzilla x Kong: The New Empire...

Joker: Folie à Deux
Filmek

A Joker: Folie à Deux rendezője új képet osztott meg a szakadó esőben álldogáló Joaquin Phoenix karakteréről

Pontosan egy év múlva mutatják be a mozikban a nagysikerű Joker folytatását.

Az ördögűző: A hívő
Filmek

NYEREMÉNYJÁTÉK: Páros belépőket nyerhettek Az ördögűző: A hívő premier előtti vetítésére

Elsők között nézhetitek meg Christopher Nolan új filmjét, Az ördögűző folytatását.

Mancs Őrjárat: A szuperfilm
Filmek

Box Office: Az Alkotó és a Fűrész X se tudta megszorongatni a Mancs Őrjáratot

A Mancs Őrjárat vitte a hétvégét, egy eredeti sci-fi és egy horror...