Főoldal Filmek A Doctor Strange 2 rendezője, Sam Raimi bevallotta, hogy még nem látott sok filmet az MCU-ből
Filmek

A Doctor Strange 2 rendezője, Sam Raimi bevallotta, hogy még nem látott sok filmet az MCU-ből

A rendező nem ismeri a filmtörténelem valaha volt legnagyobb univerzumát.

348
Doctor Strange az őrület multiverzumában

A Marvel Moziverzum immár 27 filmet számlál, és 2021-től kezdve már nemcsak mozifilmeket látunk, hanem Disney+ sorozatokkal is bővül a kánon. A Titkos Tanok mestere még 2016-ban mutatkozott be, és azóta több másik filmben is láthattuk már Benedict Cumberbatch karakterét, legutóbb éppen a nagysikerű Pókember: Nincs hazaút c. filmben okozott nagy galibát a doki. Idén nyáron pedig önálló filmjével tér vissza Doctor Strange.

A projektre eredtileg Scott Derrickson szerződött, de kreatív problémák miatt visszalépett, s helyét egy korábbi Marvel-rendező vette át. Sam Raimi veterán az eredeti Pókember-trilógián végzett munkájának köszönhetően lehetőséget kapott az MCU-nál, hogy elkészítse a Doctor Strange folytatását – ami egyébként a rendező kedvenc karaktere is -, de vajon lépést tartott a modernkori szuperhős-projektekkel?

A Doctor Strange 2. a Marvel Studios eddigi legambiciózusabb projektje, hiszen olyan más franchise-ok szereplői is szerepelnek benne, mint például Patrick Stewart X professzora. Sam Raimi azonban a Fandangónak bevallotta, hogy csak egy maroknyi Marvel Studios-filmet látott:

Nos, mivel rövid történettel kell előállnod, két részből álló választ fogok adni. Láttam a Vasembert, az első Bosszúállókat, a Fekete Párducot és a Doctor Strange-et, és kis részleteket a többi filmből. Huszonnyolc filmet készítettek. Igazából csak négyet vagy ötöt láttam, szóval azt válaszolnám, hogy nem annyira ismerős a terep. Ez az első fele a válaszomnak. Egyébként tetszett, amit láttam, de nem annyira ismerős. A második rész: óriási rajongója voltam a Marvel képregényeknek a ’70-es és ’80-as években, majd a ’90-es években. Szóval nagyon jól ismertem a karaktereket, a történeteiket és az interakcióikat. Ezeken alapulnak a Marvel-filmek. Röviden ennyi a válaszom.

Sam Raimi

A Titkos Tanok mestere variánsai mellett Skarlát Boszorkány, America Chavez, Rintrah, Mordo mester (aki szintén egy Variánsanak tűnik, nem pedig annak, akit a 2016-os Doctor Strange című filmben megismertünk), és a Legfőbb varázsló Wong is saját figurát kapott. De ők csak a legfontosabb szereplői a folytatásnak, ennél jóval több szereplővel találkozhatnak a rajongók, de nagy részüket valószínűleg titokban tartják majd a premierig.

A Doctor Strange az őrület multiverzumában központi témája a Multiverzum lesz, miután Strange torzulást idézett elő a Pókember: Nincs hazaút című filmben. Az ismeretlenbe utazunk Doctor Strange társaságában, aki régi és új misztikus szövetségesek segítségével megérteni a Multiverzum észbontó és veszélyes alternatív valóságait, és miközben a valóságok között utazik, egy titokzatos új ellenféllel kerül összetűzésbe.

A címszereplőt megformáló Benedict Cumberbatch mellett olyan másokat találunk még a film szereplőgárdájában mint Chiwetel Ejiofor, Elizabeth Olsen, Benedict Wong, Xochitl Gomez, Michael Stühlbarg és Rachel McAdams.

Doctor Strange az őrület multiverzumában
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...