Főoldal Filmek Egy olyan előzményfilmen dolgoznak, amely mélyebbre ás John Wick múltjában
Filmek

Egy olyan előzményfilmen dolgoznak, amely mélyebbre ás John Wick múltjában

Meglepő formában dolgozzák fel John Wick előzménytörténetét.

70
John Wick: 4. felvonás
Forrás: Lionsgate

A John Wick: 4. fejezet egyértelmű lezárást adott Keanu Reeves címszereplő karakterének, ennek ellenére nem mondtak le az ötödik részéről. Ez nem jelenti azt, hogy búcsút intenénk a bérgyilkosok világának, hiszen olyan filmek, mint az Ana de Armas főszereplésével készült Balerina, és a Under the High Table című tévésorozat gyarapítják a mitológiát.

Röviden:

- Anime előzményfilm készül John Wick eseményei előtti időszakból.
- Választ kapunk-e arra a bizonyos estére, amelyről annyit beszéltek a filmekben.
- Továbbra is dolgoznak a John Wick: 5. fejezeten.

Mint megtudtuk, egy előzményfilm is készül, amely ismét John Wickre fókuszál, és a legizgalmasabb a bejelentésben, hogy élete mely időszakát fogja lefedni. Az eredeti film 10. évfordulójának alkalmából Chad Stahelski, aki a 2014-es filmet David Leitch-szel közösen rendezte, majd a következő három részt egyedül vitte tovább, interjút adott a The Hollywood Reporter lapnak, amelyben a franchise múltjáról, jelenéről és jövőjéről beszélt. Ekkor említette meg egy animefilm tervét, amely feltárja John Wick titokzatos múltját a főbb események előtti időszakból. A kérdező arra szeretett volna válaszokat kapni, hogy esetleg “a lehetetlen feladatra” fog-e összpontosítani az előzményfilm, amit Johnnak végre kellett hajtania, mielőtt visszavonulhatott volna a bérgyilkosságtól és feleségül vette volna a szerelmét.

Kicsit igen. Elég közel jársz, de ez inkább egy szórakoztató, animált projekt. Nem akarjuk, hogy úgy épüljön fel, mint más franchise-ok előzmény- és folytatásfilmjei. Csak jól akarjuk érezni magunkat. Élvezni akarjuk a Wick világát, de mivel már lezártuk az egyik végét [a 4. fejezettel], most menjünk vissza, és használjunk egy másik médiumot.

Chad Stahelski

Konkrét választ nem kaptunk, hogy az előzményfilm John Wick lehetetlen feladatáról szól, de legalább valamilyen szinten foglalkozik majd a témával. Egy rövid összefoglaló, hogy miről is van szó: ahhoz, hogy visszavonulhasson, John Wick-nek egy éjszaka leforgása alatt meg kellett ölnie Viggo Tarasov összes ellenségét. Ezt csak Santino D’Antonio segítségével tudta megtenni, aki cserébe egy jelzőt kapott John-tól, amelyet később egy szívességre válthatott be – ez vezetett végül a John Wick: 2. fejezet eseményeihez.

Kissé viccesnek hangzik, hogy éppen most akarják feltárni John Wick múltját és azt a bizonyos estét, mert a négy film során jóval több ellenségével végzett. Jobb lenne, ha képzeletünkre bíznánk, hogy megfejtsük, pontosan mi történt azon a legendás estén.

John Wick: 4. felvonás
Forrás: Lionsgate
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

John Wick: 4. felvonás
Filmek

A John Wick 5. rendezőjének több ötlete is van a folytatásra

A cél nem az, hogy túlszárnyalják a John Wick: 4. felvonás fináléját.

Balerina
Filmek

A John Wick rendezője majdnem teljesen újraforgatta a Balerinát

Sok gond volt a Balerina első változatával, 5 hónappal elhúzódtak a munkálatok...