Főoldal Filmek Robert Downey Jr. nem engedte a Russo testvéreknek, hogy megvágják Tom Holland első jelenetét
Filmek

Robert Downey Jr. nem engedte a Russo testvéreknek, hogy megvágják Tom Holland első jelenetét

Tom Holland jelentősen kevesebbet beszélt volna az első jelenetben.

163
Amerika kapitány: Polgárháború
Forrás: Marvel Studios

Amikor a Marvel Studios és a Sony Pictures úgy döntött, hogy Pókembert bevezetik a Marvel Moziverzumba, Andrew Garfield időszaka, mint Peter Parker, hirtelen véget ért; pedig már tervezési fázisban volt a negyedik rész, amelyben végre szerepet kaptak volna a gonosztevők csoportja, a Baljós Hatos is.

Röviden:

- Andrew Garfield bukta, Tom Holland lett az új Pókember.
- Robert Downey Jr. kiállt Tom Holland jelenete mellett.
- Tom Holland szívesen felvezetné Miles Morales-t.

Végül Tom Holland megkapta a szerepet, miután lenyűgözte a stúdióvezetőket egy Robert Downey Jr.-val közös képernyőpróba során. Pókember csak néhány jelenetben szerepelt az Amerika kapitány: Polgárháború című filmben, de ez csak a kezdet volt. Később saját trilógiát kapott, illetve Bosszúállónak állt.

A napokban készített interjúban Holland visszaemlékezett a Downey-val közös meghallgatására, és a különleges kihívásokra, hogy mit jelent a közös munka.

„Amikor fel kellett vennem a helyem, és eljátszanom a jelenetemet Downey-val, nagyon elsöprő élmény volt” – vallotta be. „Nagyon hálás vagyok Downey-nak. Amikor a [meghallgatásom] volt, nyolc oldalnyi párbeszédet kaptam. Ez egy hosszú jelenet volt. Nagyon jól ment. Az ügynököm azt mondta, hogy pontosan tanuljam meg a szöveget. Az első felvételnél Downey mindent improvizált és megváltoztatott.”

Ez nekem is lehetőséget adott, hogy kövessem őt. Downey-t nem lehet felülmúlni, de lehet az ő nyomában haladni. És ezekre érdemes odafigyelni. Csak követtem a példáját, és együtt improvizáltunk. A meghallgatás után azt hittem, megkaptam a szerepet. Annyira jól ment.

Amikor megérkeztem a forgatásra, miután megkaptam a munkát, a jelenetem jelentősen megvágták ahhoz képest, amit a meghallgatáson csináltam. Most talán két oldalnyi szöveg maradt. Downey megjegyezte: ‘Hová lettek a gyerek sorai?’

Tom Holland

A Polgárháború rendezői, Joe és Anthony Russo, állítólag azzal érveltek Downey-nak, hogy tekintettel a film zsúfoltságára nem volt helye a jelenetnek. Ne feledjük, hogy Pókember gyakorlatilag utolsó utáni pillanatban kapott szerepet, de Downey továbbra is azt szorgalmazta, hogy több időt szánjanak rá.

„Downey volt az, aki azt mondta: ‘Nem, érdemes időt szánni erre. Forgassuk le az egész jelenetet, amit a meghallgatáson csináltunk. A vágás lehetősége mindig ott van, de jó, ha megvan a nagy jelenet” – emlékezett vissza Holland. „És mindent felhasználtak belőle. Ezt neki köszönhetem. Ez tényleg nagyon menő. Egyszer szeretném ezt én is megtenni… Ha olyan szerencsés vagyok, hogy behozhatom Miles Morales-t az MCU-ba, szívesen tenném egy fiatal srácért azt, amit Downey tett értem.”

A képernyőpróbája előtti este elmondása szerint „kiürítette a minibárt”, amit a „Marvel is megtudott”. Ez nem befolyásolta Holland esélyeit, de azóta felhagyott az alkohollal, és mostanra absztinens, valamint elindított egy alkoholmentes sörmárkát, a Bero néven.

Amerika kapitány: Polgárháború
Forrás: Marvel Studios
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

A galaxis őrzői vol. 3.
Filmek

Zoë Saldaña újraforgatná a Bosszúállók-filmeket, és elárulta azt is, mit csinálna máshogy

Gamorát alakító Zoe Saldaña ha tehetné, újraforgatná az utolsó két Bosszúállók-filmet.