Főoldal Filmek A Bosszúállók: Ítéletnap forgatásáról faggatták a Russo fivéreket, mikor kezdődik a munka és vajon egyből követi a Bosszúállók: Titkos háború?
Filmek

A Bosszúállók: Ítéletnap forgatásáról faggatták a Russo fivéreket, mikor kezdődik a munka és vajon egyből követi a Bosszúállók: Titkos háború?

Az Avengers: Doomsday és a Bosszúállók: Titkos háború egymás után követi egymást, de vajon egyszerre forgatják őket?

132
Bosszúállók
Forrás: San Diego-i Comic-Con

A következő két Bosszúállók-film jelentős változásokon ment keresztül azóta, hogy először bejelentették őket, és a Marvel Studios is belátta, hogy két ekkora méretű projektet nem adhatja zöld fülű író és rendező kezébe. Nyáron jött a bejelentés, hogy a Russo fivérek és Christopher Markus segítségét kérik, hogy a Bosszúállók: Ítéletnap és a Bosszúállók: Titkos háború részekkel lezárják a The Multiverse Saga történetét.

Röviden:

- Mikor kezdődik az Avengers: Doomsday forgatása.
- A két Bosszúállók-film forgatása között mennyi pihenőt tartanak.
- Christopher Markus író ezúttal nem tér vissza.

A New York-i Comic Con alatt Joe és Anthony Russóval beszélgetett a Collider, amikor is jött a megerősítés, hogy az Avengers: Doomsday forgatása jövő tavasszal kezdődik (bár a pontos kezdési dátumot nem árulták el). Azonban, ellentétben a Bosszúállók: Végtelen háború és a Bosszúállók: Végjáték forgatási menetével, egymás után forgatják majd őket is, de nem olyan gyors ütemben, tartanak egy nagyobb pihenőt.

„Hasonló lesz, de hosszabb szünetet tartunk a két film között, mint korábban” – mondta Joe. „Azt hiszem, talán négy hét volt? Négy hét volt a Végtelen háború és a Végjáték között?”

„Azt hiszem, pár hét volt” – válaszolta Anthony. „De nem, ezek a filmek nincsenek annyira távol egymástól, mint általában két ekkora film esetében szokás, de lényegesen nagyobb időköz lesz közöttük [mint a Végtelen háború és a Végjáték között], körülbelül egy év.”

Az Avengers: Doomsday jelenlegi állapotáról, amelyben Robert Downey Jr. alakítja majd Doctor Doomot, Joe elmondta: „Éppen a forgatókönyv megírásának közepén tartunk.”

„A forgatókönyvet Stephen McFeely írja” – tette hozzá, megerősítve, hogy ezúttal Christopher Markus nem csatlakozik hozzájuk. „Mindig nagyon szorosan együtt dolgoztunk Markusszal és McFeelyvel minden munkánk során. Olyan, mintha újra biciklire ülnénk. Van egy jól bevált folyamatunk, amelyen mindannyian együtt dolgozunk. Nagyon bonyolult egy ekkora történetet összerakni” – ismerte el a filmkészítő.

Konkrét részletek nem hangoztak el, de a páros megerősítette, hogy mind az Ítéletnap, mind a Titkos háború forgatásán IMAX kamerákat használnak majd. Érdekesség, hogy ők voltak az elsők, akik a világon először használta ilyen típusú kamerákat egy teljes produkció forgatására.

A Marvel Studios eredeti terve az volt, hogy Kang, a Hódító lesz a The Multiversa Saga főgonosza. Abban a történetben egy igazi multiverzumi háborút kaptunk volna, amelyben Kang különböző variánsai csaptak volna össze, ahogy A Hangya és a Darázs: Kvantumánia stáblista alatti jelenete felvezette.

Végül elvetették a Bosszúállók: A Kang-dinasztia címet, s helyette lett a Bosszúállók: Ítéletnap, és ez sok kérdést vetett fel a rajongók körében. A legnagyobb kérdés az, hogyan fogja a Marvel Studios ilyen gyorsan bemutatni Victor Von Doom variánsát, mint a Marvel Moziverzum új nagy szupergonoszát, amikor valószínűleg csak A Fantasztikus Négyes: Első lépések stáblista utáni jelenetében jelenik meg először.

A Bosszúállók: Ítéletnap premierjét 2026 májusára tervezik, míg a Titkos háború premierje 2027 májusában várható.

Russo testvérek
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...