Főoldal Filmek Halloween alatt felújított, 4K-s verzióban nézheted újra az Alien 1-2. részét a mozikban
Filmek

Halloween alatt felújított, 4K-s verzióban nézheted újra az Alien 1-2. részét a mozikban

Egy héten keresztül játsszák majd az Alien eredeti részét és annak folytatását budapesti mozikban.

601
Alien

A Pannónia Movie Kft. limitált ideig ismét lehetőséget biztosít az első két Alien nagyvásznas megtekintésére. A nyári blockbuster szezon egyik húzócíme volt idén a Magyarországon forgatott Alien: Romolus, mely pont az első két rész között játszódva egészítette ki a franchise lore-ját. Halloweenkor pedig mi más is lehetne jobb az őszi időjárástól menekülve, mintsem egy kis borzongás a mozi melegében, miközben újraélhetjük a filmsorozat nyitányát?

Röviden:

- Újra mozikba küldik az Alien-franchise első két részét.
- Felújított, 4K-s verzióban érkezik az Alien és Aliens.
- Vedd meg a jegyed még ma!

Bár törzsnézőink már megszokhatták a különböző újrabemutatóink menetét, ez az Alien és Aliens esetében most egyáltalán nem a szokásos módon fog zajlani, ugyanis mindkét epizód egyazon műsorhéten (plusz egy 8. napon) kap helyet a programban. A kettő elosztását lásd lentebb, az viszont már követi a hagyományokat, hogy míg a Pólus Mozi, a GoBuda Mozi és a Lurdy Mozi szinkronnal, addig a Cinema MOM felirattal vetíti majd az alkotásokat.

Az 1979-es A nyolcadik utas: a halál október 31-november 1 és november 4-5 között kerül műsorra felújított 4K-ban, ami a rendezői verzióhoz készült. Eredeti hazai premierére 1981 januárjában került sor és az év legnézettebb hollywoodi filmje lett, csak a Vuk és a Bud Spencer – Terence Hill duó előzte meg, és a 2014-es újránál is 10 ezer néző fölötti nyitóhétvégével mutatták meg a magyarok az érdeklődést. Már csak ezekből a számokból is leszűrhető, hogy érdemes mindig jó előre jegyet vásárolni, vagy foglalni Ridley Scott pár perc híján 2 órás sci-fi/horrorjára. Pláne, ha konkrétan halloween napjára tervezzük a megnézést!

Scott után jött James Cameron és a horror helyett az akciózás. Az A bolygó neve: halál 1986-ban debütált kint, hozzánk pedig 1988 áprilisában érkezett. Mivel ezt már szinkronnal hozták be, így ehhez hamarabb készült, mint elődjéhez. Bár egy jóval zsúfoltabb hazai bemutatónaptárban találta magát (többek közt az idén 40 éves és decemberben ismét visszatérő első Terminátor és a Szárnyas fejvadász is akkor indult hazánkban), végül így is az esztendő 4. legnézettebb címe lett a honi listákon, ami ilyen téren javítás, hisz az Alien 5. volt. A 2015-ös újra már visszafogottabban zajlott, de a tavalyi maratonból kiindulva ennél sem érdemes habozni a jegyszerzéssel. A már alapból is jó 20 perccel hosszabb folytatás november 2-3. és 6-7. között lesz elcsíphető, és a rendezői változat digitális felújítása kerül vetítésre még bővebb játékidővel.

Várunk minden kedves érdeklődőt sok szeretettel multiplexeinkbe október 31. és november 7. között, akik átélnék Ellen Ripley feszültséggel teli arcát ott, ahová alkotói is szánták: a nagyvásznakon. Jegyek már kaphatók, részletek a mozik weboldalain!

Alien – A nyolcadik utas: a Halál

Aliens – A bolygó neve: Halál

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események