Főoldal Játékok A Black Myth: Wukong fejlesztői megmutatták a Nyugatnak: hogy kell “aprópénzből” videójátékot készíteni
Játékok

A Black Myth: Wukong fejlesztői megmutatták a Nyugatnak: hogy kell “aprópénzből” videójátékot készíteni

A The Last os Us fejlesztési költségének töredékéből készült a Black Myth: Wukong.

286
Black Myth: Wukong
Forrás: Game Science

A Bloomberg jelentése szerint a Black Myth: Wukong fejlesztése a Game Science stúdiónak nagyjából 43 millió dollárjába került, azonban a videójáték mindössze néhány hét alatt visszahozta ezt a költséget. A megjelenése óta több mint 20 millió példányban kelt el a 60 dolláros szórakozás.

Röviden:

- A Black Myth: Wukong az egyik legsikeresebb videójáték lett.
- A fejlesztési költségek messze elmaradnak a nyugati kiadók játékaitól.
- 20 millió példányszámban kelt a 60 dolláros Black Myth: Wukong.

A Zhejiang Állami Adóigazgatóság Kínában közzétett jelentése szerint az akció-RPG teljes költségvetése „több mint 300 millió jüan” volt, ami jelenlegi árfolyamon körülbelül 42,3 millió amerikai dollárnak felel meg. Ez lényegesen kevesebb, mint a Bloomberg által korábban közölt 70 millió dolláros becslés, de még így is fényévekkel járunk a PlayStation és Xbox legnagyobb videójátékainak fejlesztési költségvetéseitől.

Fontos megjegyezni, hogy a közölt adatok nem teljesen fedik a valóságot, lehetnek eltérések és hiányosságok. A kínai jelentés a teljes fejlesztési költségeket említi, míg a Bloomberg a Game Science legnagyobb részvényeseinek adatait vizsgálta. A játék fejlesztéséhez kapcsolódó tényezők, mint például a fizetések, irodabérlet, hardverek, szoftverek, támogatói személyzet, marketing és elosztási költségek szintén befolyásolják a végleges költségvetést. Az egyes költségsorok részleteit azonban nem ismerjük, de itt is kiemelnénk, hogy valószínűleg még így is elmaradnak a nyugati kiadók játékainak gyártási költségétől. Amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy a Sony belsős stúdiót Kaliforniában jegyezték be, ahol jelentősen drágább az “élet”, de ez még nem mentség, hogy ennyire elszálltak a költségek.

Valószínűleg soha nem kapunk tiszta képet, hogy pontosan mennyibe került a Black Myth: Wukong fejlesztése, hacsak maga a fejlesztőstúdió nem közli. Összehasonlításképpen például a Sony két legnagyobb címe, a Horizon Forbidden West és a The Last of Us Part II fejlesztése több mint 200 millió dollárba került, ahogy arról a PlayStation múlt évi adatszivárogtatásában olvashattunk.

A Black Myth: Wukong sikerét nem csak az eladások száma tükrözi, hanem az is, hogy a játékosok átlagosan 27 órát töltöttek a játékban.

Black Myth: Wukong
Forrás: Steam
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Black Myth: Wukong
Játékok

Látványos Soulslike játék lesz a Black Myth: Wukong

Új kedvcsinálót kapott a kínai fejlesztésű akciójáték, amely 2024 nyarán érkezik.