Főoldal Előzetesek Előzetest kapott a Nautilus, mely elmeséli Nemo kapitány eredetét
Előzetesek

Előzetest kapott a Nautilus, mely elmeséli Nemo kapitány eredetét

A híres kapitány új eredetet kap sorozat formájában.

225

A számtalan valaha megjelent időtlen regény közül Verne Nemo kapitánya joggal pályázhatna az egyik legtöbbet feldolgozott mű címére. A meglepően pontos tengeri és műszaki leírásoktól színes történetet már minden lehetséges módon újramesélték, több-kevesebb sikerrel, ezúttal egy eredettörténet képében fedezhetjük fel majd a tengereket. A kapitány szerepében Shazad Latif, aki legtöbbeknek a Star Trek: Discovery-ből lehet ismerős, az előzetes alapján pedig akár még jól is elsülhet a hányatott sorsú projekt.

A sorozat Nemo kapitányt fiatalkorától követi majd nyomon, akit indiai hercegként megfosztottak születési jogától és családjától, s a Kelet-indiai Társaság foglya lett. A rejtélyes kapitány jól ismert tengeralattjárója fedélzetén száll szembe a tenger borzalmaival, hű legénysége oldalán. „Nagyon izgatottak vagyunk, hogy bemutathatjuk Nemo kapitány és legendás tengeralattjárója, a Nautilus epikus kalandjait a többi hihetetlen AMC-univerzum mellett. A sorozat lélegzetelállító utazásra viszi a nézőket Nemóval és legénységével, akik félelmetes lényekkel és a Brit Birodalom erőivel egyszerre küzdenek majd meg.” A Nautilus az előzetes alapján eléggé eltérő vizekre evez a könyvtől, így ezúttal sem érdemes hű adaptációra számítani.

Az előszőr Disney+-nak szánt produkciót az AMC mentette meg, így végül kihajózhat világszerte az AMC+ és a Prime Video platformjain. A tízrészes sorozat rendezője Michael Matthews (Szerelem és szörnyek), írója és executive producere James Dormer. Latif mellett a Nautilus szereplőgárdáját erősíti még Ashan Kumar mint Ranbir, Pacharo Mzembe mint Boniface, Richard E. Grant mint Karajaan vezetője, Andrew Shaw mint Jiacomo, Arlo Green mint Turan, Tyrone Ngatai mint Kai, Céline Menville mint Loti, Ling Cooper Tang mint Suyin és az újonc Kayden Price mint Blaster.

A Nautilus október 25-én merül a felszín alatti világba.

Szerző
Kajtár Virág

Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelmondata: Soká éljen Starscream!

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...