Főoldal Filmek Racher Zegler védelmébe vette az élőszereplős Hófehérkét
Filmek

Racher Zegler védelmébe vette az élőszereplős Hófehérkét

Van gond az élőszereplős Hófehérkével.

97
Hófehérke
Forrás: Disney

Gyakran vegyes kritikákat kapnak a Disney élőszereplős feldolgozásai, és mivel a Hófehérke különösen közkedvelt, nem meglepő, hogy a történet feldolgozása és modernizálása sok visszhangot váltott ki. Az sem segített, hogy az úgynevezett „woke” döntésekre hivatkozva sokan kritizálták a filmet – amit egyébként még senki nem látott -, és különösen Rachel Zegler latin-amerikai származása miatt, hogy nem fehér színésznő alakítja a címszereplőt.

A film rendezője, Marc Webb, a Variety lapnak nyilatkozva elmondta, hogy „meghatódott”, amikor először hallotta Zeglert énekelni, és megjegyezte, hogy a színésznő „bensőséges eleganciája, méltósága és jósága” emlékezteti Hófehérke lényegére.

Azoknak akik nehezen dolgozták fel, hogy nem fehér bőrű színésznő kelti életre Hófehérkét, Zegler azzal magyarázta a döntést, hogy a filmben ezt úgy oldják meg, hogy Hófehérke nevét egy hóviharról kapta, amit még csecsemőként élt túl. Ez a változtatás a karakter erejét és kitartását hangsúlyozza. Ezzel azt akarta mondani, hogy a korábbi történettel ellentétben nem a hófehér bőréről nevezték el, hanem az említett zord időjárásról.

Zegler egyik 2022-es interjúja azonban sok kritikát váltott ki, amikor a klasszikus Hófehérkét „furcsának” nevezte, és a herceget egy zaklatóhoz hasonlította. Később finomított kijelentésén, hogy csalódott volt, hogy szavait félreértették, mivel abban hisz, hogy a nők „mindent megtehetnek”, és nem szabad őket korlátok közé szorítani, hogy választhatnak a karrier és a család között.

A premiert elhalasztották, és arról számoltak be, hogy a Hófehérke jelentős újraforgatáson esett át, hogy az élőszereplős történetet közelebb hozzák az eredeti rajzfilmhez. A hét törpe szerepe eredetileg teljesen más volt, a korai tervek szerint banditákkal helyettesítették volna a filmben őket, ám amikor ezt meghallották a rajongók, heves tiltakozásba kezdek. A Disney végül meghátrált, és dobták ezt az őrült gondolatot.

A Hófehérke bemutatóját végül 2025. március 21-én tűzték ki, s a Disney+ helyett a mozikban láthatjuk.

Hófehérke
Forrás: Disney
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...