Főoldal Filmek David Zaslav nyomására Robert Pattinson lehet a DC Univerzum Sötét lovagja, nem kell másik Batman!
Filmek

David Zaslav nyomására Robert Pattinson lehet a DC Univerzum Sötét lovagja, nem kell másik Batman!

A Warner Bros. Discovery vezetője sokkal több Batmant akar látni.

218
The Batman
Forrás: Warner Bros.

A DC Studios egy új, megosztott világot épít azzal a céllal, hogy felvegye a versenyt a filmtörténelem legnagyobb összefüggő filmes univerzumával, s a Marvel Moziverzum (MCU) nyomdokaiba lépjen, de úgy tűnik, hogy a Warner Bros. Discovery vezérigazgatója, David Zaslav türelme már most kezd fogyni.

A tavalyi sztrájkok miatt James Gunn és Peter Safran kénytelenek voltak felfüggeszteni több közelgő film és sorozat munkálatait az új univerzumban. Hamarosan érkezik a Creature Commandos, miközben már a Superman utómunkálataival vannak elfoglalva, és a The Batman: Part II munkálataival is jól állnak, de még hosszú út áll a DC Studios előtt, hogy beérjék a Marvel Studios-t.

Batman továbbra is a DC legnagyobb húzókaraktere – még egy nélküle készült sorozat, a Pingvin is népszerűbb bármelyik másik produkciónál, és mivel a franchise folytatása csak 2026-ban érkezik, felmerül a kérdés, hogy mi lesz a DC Studios The Brave and the Bold projektjével?

Hollywoodi bennfentes Jeff Sneider szerint a Warner Bros. Discovery elnöke, David Zaslav azt akarja, hogy a DC Univerzum Batmanje minél előbb szerepet kapjon, hogy felvehessék a versenyt a Marvel Studios-szal. Egy ötlet szerint Robert Pattinson, aki már eljátszotta a Sötét lovagot Matt Reeves grandiózus filmjében, akár a teljesen újjáépített univerzum állandó főszereplője is lehetne a siker után. Ez lenne a leglogikusabb döntés, ha továbbvinnék ezt a vonalat, ahelyett hogy behoznának egy újabb Batmant.

A Marvel Studiosnál láttuk, nem vezetett jóra a Multiverzum, mert csak összezavarták a rajongókat, akik közül sokan nem képregényeken nevelkedtek, így számukra teljesen követhetetlen volt a történés, mert csak Vasember és Amerika Kapitány nevét ismerik.

A DC Studios már észrevételeket tett a Pingvin bemutatója után, és Gunn, valamint Matt Reeves is fontolóra vették, hogy az Arkham Asylum tévésorozat a DC Univerzum fő idősíkján játszódjék. Semmi sem akadályozza azt, hogy visszamenőleg Batman legyen az első film az új univerzumban, és bár kérdéses, hogy Pattinson hajlandó lenne-e a következő évtizedekben rendszeresen feltűnni crossover eseményekben.

Andy Muschietti a The Brave and the Bold rendezője, és a bejelentésre közvetlenül azelőtt került sor, hogy a Flash: A Villám bemutatásra került a mozikban. Gunn az egyik legjobb szuperhősfilmnek nevezte a filmet, de a közönség nem értett egyet. A kritikák közepesek voltak, a vizuális effektusok pedig csapnivalóra sikerültek.

A kudarc után nehéz elképzelni, hogy Muschietti bizalmat élvez még, ráadásul nehéz elképzelni azt is, hogy bármilyen új Batman felvehetné a versenyt Pattinson népszerű verziójával, akivel hamarosan újra találkozhatunk a filmvásznon.

Batman
Forrás: Warner Bros.
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Megalopolisz
Filmek

A Megalopolisz rosszabb közönségértékelést kapott, mint bármelyik szuperhősfilm

A Megalopolisz rendezője leszólta a szuperhősöket, miközben új filmje leszerepelt.