Főoldal Filmek Ridley Scott már a gondolattal játszik, hogy a Keresztapa mintájára megcsinálja a Gladiátor 3. részét
Filmek

Ridley Scott már a gondolattal játszik, hogy a Keresztapa mintájára megcsinálja a Gladiátor 3. részét

Ősszel jön a Gladiátor II, de a rendező már a harmadik részen agyal.

122
Gladiátor II
Forrás: Paramount Pictures

Ridley Scott több mint 20 évig dolgozott azon, hogy megvalósuljon az ősszel érkező Gladiátor II, de ez nem akadályozza meg abban, hogy már most nekilásson a Gladiátor 3. előkészítésének. A filmet először áprilisban a Las Vegas-i CinemaCon alatt mutatták meg, a nagyérdeműnek pedig egészen nyár közepéig kellett várni az első előzetesre.

A rendező a római birodalmi akciósorozat jövőjéről beszélt egy interjúban a Premiere című francia magazinnal, amelyet a Variety tolmácsolt. Bár a közelgő folytatás bemutatójáig még több mint két hónap van hátra, Scott nagy reményeket fűz hozzá, hogy folytathatja a történetet egy harmadik résszel. Még nagyon gyerekcipőben jár a gondolat, és semmi sem biztos, de a rendező már most izgatott a sorozat jövője kapcsán, és néhány ötletet is megosztott.

Már most játszom a Gladiátor 3 gondolatával. Nem viccelek, komolyan! Elindítottam a tervezést. A Gladiátor 2 vége hasonlít a Keresztapa történetéhez, ahol Michael Corleone olyan pozícióba kerül, amit nem akart, és azon tűnődik: ‘Most, Atyám, mit tegyek?’ Tehát a következő [film] egy olyan férfiról szól majd, aki nem akar ott lenni, ahol van.

Ridley Scott

Scott már a harmadik filmről beszél, miközben a második még nem került a közönség elé, így nehéz pontosan megmondani, mit készít elő. Amit viszont tudunk a Gladiátor 2-ről, hogy Paul Mescal játssza Luciust, egy olyan karaktert, aki az eredeti 2000-es filmhez kötődik, és megváltást keres gladiátorként Róma véres arénájában. Olyan filmsztárok csatlakoznak hozzá, mint Joseph Quinn Geta császár szerepében, Denzel Washington Macrinusként, Pedro Pascal Marcus Acacius szerepében, és Connie Nielsen Lucilla szerepében.

Nehéz megmondani, hogy elkészül-e valaha is a Gladiátor 3., minden azon múlik, hogy hogyan teljesít ősszel a folytatás a pénztáraknál. A trailer nem hozta lázba a rajongókat, sok kritikát kapott, ezért óvatosan kell kezelni a második részt. Minden kiderül, amikor 2024. november 22-én bemutatják a filmet.

Gladiátor II
Forrás: Vanity Fair
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Gladiátor II
Előzetesek

Elkészült a Gladiátor II magyar nyelvű előzetese

Nézd meg magyar nyelven a Gladiátor II első nagy előzetesét.

Gladiátor II
Filmek

A Glicked (vagy Wickediator?) lehet az új Barbenheimer: a Gladiátor II vagy a Wicked?

Ősszel kis csúszással két kasszasikert is mozikba küldenek: a Gladiátor II részét...