Főoldal Filmek A Lionsgate saját mesterséges intelligenciát fejlesztett egy céggel, és a saját tartalommal fogják tanítani
Filmek

A Lionsgate saját mesterséges intelligenciát fejlesztett egy céggel, és a saját tartalommal fogják tanítani

Elkerülhetetlen, hogy az MI beférkőzzön a filmgyártásba, és a Lionsgate teheti meg az első lépést efelé.

182
Lionsgate

A Lionsgate és a videóra fókuszáló mesterséges intelligencia fejlesztésével foglalkozó cég, a Runway megállapodást kötött, ennek keretében a Runway egy új, generatív MI-modellt fog betanítani a Lionsgate tartalmain. Az együttműködés célja, hogy az MI-technológiát a jövőbeni filmek és tévéműsorok gyártásában felhasználják.

Bár a részletek még nem ismertek, a cégek elmondták, hogy az új nyelvi modell a Lionsgate saját film- és televíziós tartalomportfóliójára lesz testre szabva, és kizárólag a stúdió használhatja majd. A gépi program célja, hogy kiegészítőként segítse a Lionsgate stúdióit, a filmkészítőket, rendezőket és más kreatív tehetségeket munkájuk során.

Most először született ehhez hasonló megállapodás a Runway és egy nagy hollywoodi stúdió között, bár az iparág minden szereplője szorosan figyeli az MI-technológiában rejlő lehetőségeket. A mesterséges intelligencia nagy fegyvere a sebesség, hogy a generatív MI szöveg- vagy kép-alapú utasításokból képes képeket és videókat kreálni.

Michael Burns, a Lionsgate alelnöke arra is utalt, hogy az MI megjelenésével le tudják faragni a költségeket, és ez minden stúdió számára vonzó, különösen a Lionsgate esetében, amely hagyományosan kisebb költségvetésű filmeket és sorozatokat készít, szemben a nagyobb stúdiók blockbusterjeivel.

A Runway egy látnok, legjobb partner, amely segíteni fog nekünk az MI felhasználásában a modern, költséghatékony tartalomgyártási lehetőségek fejlesztésében. Számos filmkészítőnk már most izgatott az MI potenciális alkalmazásai iránt az elő- és utógyártási folyamatokban. Nagyszerű eszközként tekintünk a mesterséges intelligenciára, amely kiegészíti, javítja és támogatja a jelenlegi működésünket.

Michael Burns

Természetesen az ehhez hasonló eszközök Hollywoodban is vitákat váltanak ki, a szakszervezetek aggódnak a munkahelyi hatásai miatt, a színészek és zenészek pedig attól félnek, hogy a programokkal idővel leváltják majd őket, míg a stúdiók a jogi következményektől aggódnak.

Az elmúlt héten például Kalifornia kormányzója, Gavin Newsom aláírt egy törvényt, amely szabályozza az MI által generált tartalmakat; egy dokumentumfilmes produceri csoport pedig irányelveket adott ki arról, hogy a generatív MI-t hogyan és milyen módon lehet használni a műfajban.

A stúdiók nem titkolják már, hogy kísérleteznek a mesterséges intelligenciával, hogyan lehet beépíteni a jelenlegi folyamatokba a gépi programokat, bár továbbra is vannak jogi bizonytalanságok és a munkaerővel kapcsolatos aggályok.

CinemaCon Lionsgate
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

CinemaCon Lionsgate
Filmek

CinemaCon: A Lionsgate bemutatója

Volt minden a Lionsgate előadásában a CinemaConon: horror, akció, dráma és életrajzi...

Alkonyat
Sorozatok

Az Alkonyat élőszereplős sorozatadaptációja helyett valami más készül

Sorozat készül az Alkonyatból, de nem úgy, ahogy eddig hittük.

John Wick: 4. felvonás
Filmek

Már javában készül a John Wick 5. forgatókönyve, erősítette meg a Lionsgate

John Wick visszatér még, már dolgoznak a folytatáson és több spinoff-on.