Főoldal Játékok Nem jön a The Sims 5, helyette másként folytatódik a széria
Játékok

Nem jön a The Sims 5, helyette másként folytatódik a széria

Az EA máshogy képzeli el a The Sims jövőjét.

308
The Sims 4
Forrás: Electronic Arts

Szeptember 17-én tartotta az Electronic Arts a befektetőknek szóló éves beszámolóját. A prezentáción részletesen beszéltek a nagy múltú The Sims életszimulátor jövőjéről is. Az EA egyelőre nem készíti el a The Sims 5-öt, helyette új multiplayer módot és egy mozifilmet terveznek.

A széria már négy részt élt meg, a legutóbbi The Sims 4 még 2014-ben jelent meg, amelyet azóta is támogatnak és bővítenek folyamatosan DLC-kel és kiegészítőkkel. Az alapjáték azóta ingyenes, free-to-play lett és a rajongók régóta találgatnak arról, hogy vajon mikor jöhet az ötödik rész. Úgy tűnik az EA-nek más tervei vannak. A Variety-nek beszéltek az EA vezetői és a The Sims készítői a franchise jövőjéről. Kate Gorman, az EA alelnöke és a The Sims franchise általános igazgatója elmondta, hogy nem terveznek The Sims 5-öt, amelyet a következőkkel indokolt.

Amin igazán dolgozunk a közösségünkkel, az a The Sims új korszaka. Nem fogunk a korábbi projektek helyettesítésén dolgozni; csak az univerzumunkat fogjuk bővíteni. Ennek köszönhetően többféle módon lehet majd megtapasztalni a The Sims-et különböző platformokon, különböző játékmódokat, más médiumokat és rengeteg nagyszerű ajánlatot találsz majd ebben az univerzumban. Tehát továbbra is támogatjuk a The Sims 4-et, jobban, mint valaha.

Az ötödik rész helyett másként látják a franchise jövőjét. Megerősítették, hogy egy új multiplayer módon dolgoznak. Ez a korábban pletykált Project Rene, amelyről mindenki azt hitte eddig, hogy a The Sims 5. Valójában olyasmi különálló online multiplayer élmény lehet, hasonló, mint ami a The Sims Online volt 2002 és 2008 között.

„Sok tanulsággal szolgált a The Sims Online. Tudjuk, hogy a játékterünkben lehetőség van egy nagyon közösségi, valós idejű, többjátékos környezetben játszani” – mondta Kate Gorman.

A The Sims 4 kiegészítők és az új multiplayer mód mellett bevezetik a Creator Kits módot is. Ebben a játékosok által létrehozott saját tartalmakat fogják értékesíteni, egyfajta hivatalos mod áruház, amelyért kompenzálják a tartalomgyártót is természetesen.

„Játékosaink arra ösztönöznek minket, hogy fejlesszük és újítsuk a fejlesztett tartalmakat, és azt, hogy hogyan lépjünk kapcsolatba velük. Tudjuk, hogy a játékosaink szeretik a közösségünkben lévő alkotókat, és örömmel bővítjük a The Sims 4 Creator Kits-szel, hogy támogassuk az alkotókat” – mondta az EA alelnöke.

A The Sims franchise ezenkívül egy élőszereplős mozifilmet is kap, amelyen az Amazon MGM Studios dolgozik. A filmet a Loki rendezője jegyzi, a főszerepben Margot Robbie, a Barbie sztárja.

The Sims
EA Entertainment
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars Jedi: Survivor
Játékok

A Jedi: Survivor folytatása lesz az utolsó felvonás a szériában

Az EA szerint már dolgoznak a harmadik részen, amely a finálé is...

The Sims
BREAKINGFilmek

Az Amazon MGM Studios dolgozik a The Sims élőszereplős filmjén

Élőszereplős feldolgozást kap az egyik legnépszerűbb videójáték, a The Sims.