Főoldal Filmek Az Alien: Romulus korai vázlata alapján még szárnyai is lettek volna az ivadéknak
Filmek

Az Alien: Romulus korai vázlata alapján még szárnyai is lettek volna az ivadéknak

Újabb terveket kaptunk az Alien: Romulus szörnyetegéről.

482
Alien: Romulus
Forrás: 20th Century Studios

Fede Álvarez Alien: Romulus című mozifilmje számos visszautalást tartalmaz Ridley Scott eredeti mesterművére és James Cameron folytatására, de az utolsó felvonásban feltűnt egy sokak által vitatott koncepció a franchise egyik kevésbé népszerű filmjéből. Az Alien 4. – Feltámad a Halál végén egy hibrid lény, egy emberszerű xenomorf született, és ezt másolták a legújabb filmnél.

A terhes Kay (Isabela Merced) magába fecskendezett egy adag fekete anyagot, amitől gyógyulást remélt. A rajongókat nem érte nagy meglepetés, amikor kiderült, hogy a magzat mutálódott, és miután megszületik, hamar egy 240 cm magas szörnnyé fejlődik. Az ivadékra keresztelt lény emberi vonásokat kapott, és a korai tervekből már tudjuk, hogy a készítők több dizájnnal is játszottak a lény megalkotása előtt.

Most Dane Hallett koncepcióművész egy másik alternatív tervet mutatott be az ivadékról. Ez a hibrid teljesen eltér a filmben látott dizájntól, de még a korábbi tervektől is merőben más. A rajzokon több végtagot kapott a szörnyeteg, és még szárnyai is lettek volna.

„Egy ponton Kay magába fecskendezett anyaga olyan drámai genetikai hatással volt születendő gyermekére, hogy egy ilyen szörny fejlődött ki” – magyarázta Hallett. „Már a tervezés előtti fázisig eljutott, amikor végül megváltoztatták valami mássá (amit később megosztok), mielőtt visszatértek ahhoz, amit a végleges változatban láthattatok. Idegtépő volt… Vajon én leszek felelős egy vitatott mutációért az Alien univerzumban? Kétségbeesetten próbáltam célt, jelenlétet adni ennek a lénynek, és tisztelegni mindannak, ami előtte volt. Végül hálás vagyok azért, amit a végleges változatban kaptunk, de itt van, ami lehetett volna.”

Miközben egy elhagyatott űrállomás rejtett zugait kutatják, fiatal űrkolonizálók egy csoportja az univerzum legfélelmetesebb életformájával találja szemben magát. Ridley Scott producer, A nyolcadik utas: a Halál, a Prometheus és az Alien: Covenantdirektora, valamint Fede Álvarez rendező (Vaksötét) hátborzongató moziélményt kínál a lankadatlan népszerűségű Alien-sorozat legújabb fejezetével, ami visszatér az idén születésének 45. évfordulóját ünneplő franchise gyökereihez.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események