Főoldal Sorozatok Az Alien: Föld bemutatja a Xenomorf egy új alfaját
Sorozatok

Az Alien: Föld bemutatja a Xenomorf egy új alfaját

Az Alien: Föld annyira félelmetes lesz, hogy nem merjük majd lekapcsolni a villanyt.

1.9k
Alien: Earth
Forrás: Hulu

Bár szeptember elején kaptunk egy néhány másodperces teaser videót a jövőre érkező Alien: Föld című sorozathoz, de egy rövid történetleírástól eltekintve még mindig kevés információt osztottak meg a franchise első élőszereplős sorozatáról. A sorozat készítője, Noah Hawley most megosztott néhány érdekes új részletet arról, ami kétségtelenül a projekt legfontosabb eleme lesz sok rajongó számára: a Xenomorfokról.

Bár a show a Ridley Scott eredeti filmjének eseményei előtt játszódik, és ezúttal a Földön, a gyilkos idegenek még mindig fontos elemet játszanak a történetben – de talán kissé eltérnek attól, amit eddig a mozivásznon láttunk.

A tegnap esti Emmy-díjátadó vörös szőnyegén Hawley a Deadline kérdéseire elmondta, hogy egy „hátborzongató” új megközelítést alkalmaztak a sorozatnál.

Van valami igazán dermesztő abban, hogy látni egy Xenomorfot a Föld vadonjában a saját szemeddel. Tényleg félelmetes belegondolni, hogy ezek köztünk mozognak, és nem árulhatom el, hogy milyen körülmények között látjátok majd őket, de látni fogjátok – és aznap este be fogod zárni az ajtódat. Ami igazán élvezetes volt számomra, az az, hogy teljesen elmerülhettem a lényben, néhány saját gondolatot is belevihettem a lény kidolgozásába, miközben az alapvető dolgokon nem változtattam, mert az szent és sérthetetlen.

Noah Hawley

„De mint tudjuk, a gazdatest mindig befolyásolja, hogy milyen lesz a kifejlett lény. Csak egy kicsit szerettem volna játszani az ötlettel, hogy annyira félelmetessé tegyem, amennyire csak lehet” – fűzte még hozza az interjú végén.

Az elmondottakból úgy tűnik, hogy a lény új kinézete nem sokban tér majd el az eredetitől, ám Hawley megjegyzéseiből arra lehet számítani, hogy az arctámadók nem feltétlenül az emberi gazdatestet használjak majd keltetőnek. Ez a franchise-ban eddig csak egyszer történt meg (amennyiben eltekintünk a Prometheusban látottaktól), amikor A végső megoldás: Halálban egy kutyából kelt ki a lény.

Egy másik interjúban, amit a Variety készített, Hawley arról is beszélt, hogy Ridley Scott és Sigourney Weaver áldását kérte a sorozat előtt, mielőtt tovább haladt volna a projekttel.

„Amikor egy titokzatos űrhajó a Földön landol, egy fiatal nő (Sydney Chandler) és egy sokat látott katonai csapat sorsdöntő felfedezést tesz, amely szembeállítja őket a bolygó legnagyobb fenyegetésével az FX várva várt Alien: Earth című tévésorozatában, amelyet Noah Hawley készített.”

Ahogy a cím is sugallja, a franchise élőszereplős televíziós debütálása nem az űrben játszódik majd, hanem a Naprendszer harmadik bolygóján, a Földön.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...