Főoldal Játékok Bemutatkozott az új Mafia játék
Játékok

Bemutatkozott az új Mafia játék

Mafia: The Old Country címen egy előzmény történet lesz a negyedik rész.

448
Mafia: The Old Country
Forrás: 2K

Augusztus 20-án este tartották az idei Gamescom nyitó showját. A műsor zárásaként a 2K és a Hangar 13 csapata leleplezték a negyedik Mafia játékot is. A csapat korábban a Mafia III-on és az első rész remakején, a Mafia: Definitive Editionön dolgozott, azonban azóta nem hallottunk róluk. A negyedik rész Mafia: The Old Country címen jön 2025-ben és az első játék előzménye lesz.

Rövid hangulatkeltő ízelítő keretében leplezték le a Mafia: The Old Country játékot. Az előzetesben CGI jeleneteket láthatunk Szicíliából, amely a Cosa Nostra szülőhazája volt. A játék időben az 1900-as évek elején játszódik, így a 2002-es Mafia: The City of Lost Heaven játék előzménytörténete lesz. Az előzetesből többet nem tudtunk meg, csupán annyit árultak el, hogy 2025-ben érkezik valamikor.

A Hangar 13 még 2022-ben jelentette be hivatalosan, hogy dolgoznak a Mafia 4. részén, az álláshirdetések alapján pedig az Epic Games modern Unreal Engine 5 motorjára készítik. Az új játék egyértelműen előzménytörténet lesz. Az első játék az 1930-as évek Amerikájában játszódott, a második az 40-50-es években, míg a harmadik már a 60-as évek végén. A Mafia: The Old Country szakítva a hagyományokkal a helyszínt áthelyezi az Egyesült Államokból Szicília szigetére, hogy a bűnözőcsaládok eredetét mesélje el, hasonlóan a Keresztapa filmekhez. A karakterekről még semmit sem tudunk, de várhatóan felbukkannak az első rész keresztapái, netán a fiatal Don Salieri vagy Vinci, de akár Leo Galante consigliere is, aki egy összekötő karaktere az eddigi játékoknak. A szicíliai környezet új játékot sejtet, nagy metropolisz helyett kisebb települések és vidéki környezet várható. A korszakból ítélve autók csak elvétve lesznek, így a szériában először ló és szamár várható, mint közlekedési eszközök.

Izgalmas és újszerű játékot sejtet az előzetes, megéri rá várnunk. A Mafia: The Old Country 2025-ben jön PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S-re.

Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Borderlands 4
BREAKINGJátékok

2025-ben érkezik a Borderlands 4

Hivatalosan is felfedték a széria következő részét.

NBA 2K21 MyCAREER
Játékok

Ma veszi kezdetét a 2KFEST

Fesztiválozz otthonról a 2K-vel.