Főoldal Filmek Félelmetes új tévészpotot és az év legjobb posztereit kapta az Alien: Romulus
Filmek

Félelmetes új tévészpotot és az év legjobb posztereit kapta az Alien: Romulus

Két hét, és mindenki láthatja a borzongást, amit az Alien: Romulus főszereplői átélnek.

329
Alien: Romulus
Forrás: 20th Century Studios

Az Alien: Romulus bemutatójára már alig több mint két hetet kell csak várni. Az Egyesült Államokban hétfővel megkezdődött a jegyértékesítés a filmre, és ennek alkalmából a 20th Century Studios egy félelmetes új előzetest mutatott be. Emellett több mint fél tucat menő plakátot is kapott a film, és határozottan az idei év legjobb poszterei közzé tartoznak.

A San Diego-i Comic-Con hétvégén a Deadline hosszasan beszélgetett Fede Álvarez rendezővel, aki elárulta, hogy a film kapcsolódik-e Noah Hawley és az FX készülő Alien: Earth című sorozatához.

“Amikor elkezdtük írni a filmet, már dolgoztak a sorozaton, és olyan különböző idővonalak vannak, hogy nem volt mód összekapcsolni őket, még akkor sem, ha akartuk volna” – magyarázta a filmkészítő. “Ez egy olyan önálló történet, ami sokkal később játszódik, mint az ő történetük, amennyire tudom” – mondta. “Nem ismerem a sorozat minden részletét, de alig várom, hogy lássam. Noah Hawley egy zseni.”

Álvarez hozzátette: “Úgy gondolom, hogy Hollywood végérvényesen visszatér valamihez, ami az elmúlt évtizedben, amióta filmeket készítek, elveszett, nevezetesen az új filmek keresésének vágyára – brand nélküli, nem IP alapú dolgokra, amelyekkel igazán foglalkozni kell.”

ALINE ROMULUS ONESHEET WEB
ALIEN ROM 2025x3000 27x40 1 SHT FANDANGO V1
ALIEN ROM 2025x3000 1 SHT IMAX s RGB V1
ALIEN ROM 1944x2880 1 SHT SCREENX s RGB V1
ALIEN ROM 1944x2880 1 SHT 4 DX s RGB V1
ALIEN ROM 1280x1920 DOLBY s RGB V1
ALIEN ROM 1080x1920 AMC s RGB V1

Az Alien: Romulus lesz a franchise első mozifilmje az Alien: Covenant óta. A filmsorozat jövője sokáig bizonytalan volt, amíg Álvárezt és régi munkatárását, Rodrigo Sayagues-t nem kérték fel a munkára. Álvarez olyan produkciókkal bizonyított a horrorműfajban, mint a Vaksötét és a Gonosz halott.

Amikor a projektet 2022 elején bejelentették, azt mondták, hogy Álvarez évekkel ezelőtt vetette fel az ötletet Ridley Scottnak, és az megragadt Scott fejében. Így 2021 végén felhívta Álvárezt, és megkérdezte, hogy még mindig szeretne-e filmet készíteni. Nyilvánvalóan a válasz igen volt. A 20th Century Studios részlegének elnöke, Steve Asbell azt mondta a The Hollywood Reporter-nek, hogy a projektet “tisztán Fede ötletének ereje alapján” választották ki. “Ez csak egy igazán jó történet volt egy csomó olyan karakterrel, akiket még nem láttunk korábban.”

Azt is mondták, hogy az Álvarez és társszerzője, Rodo Sayagues által kitalált történet nem kapcsolódik a franchise más filmjeihez – de az Alien: Romulus nem is hagyja figyelmen kívül azokat. A filmrendező világossá tette, hogy története a franchise kontinuitásán belül játszódik.

A közelgő film mellett más projekten is dolgoznak. Nemrég jelentették be, hogy a Hulu televíziós sorozata, amely a franchise világában játszódik, az Alien: Earth címet viseli.

Az Alien: Romulus 2024. augusztus 15-én kerül a mozikba.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események