Főoldal Filmek Meghackelték a Disney-t, összesen 1 TB adatot loptak el
Filmek

Meghackelték a Disney-t, összesen 1 TB adatot loptak el

Már szivárogtatják a Disney-től ellopott adatokat.

378
Walt Disney Studios

A hacktivista csoport, a Nullbulge vállalta magára a Disney elleni kibertámadást, amely során belső Slack csatornákból származó adatok tömegét szerezték meg. A csoport összesen 1 terabájtnyi adatot lopott a legnagyobb hollywoodi filmstúdiótól. Ennek eredményeképpen már szivárogtatják az információkat.

A szórakoztatóipari óriás áldozatul esett egy kibertámadásnak, amely során a hackerek állításuk szerint több mint egy terabájtnyi adatot szereztek meg a vállalattól.

„A Disney vizsgálja az ügyet” – mondta a szóvivő a The Hollywood Reporter megkeresésére. A Nullbulge hacktivista csoport vállalta a felelősséget a támadásért. A betörők úgy jellemezték magukat, mint „egy hacktivista csoport, amely védi a művészek jogait és biztosítja számukra a méltányos díjazást munkájukért”.

A kiszivárgott információk között szerepelnek belső kommunikációk, képek, belépési adatok, stúdióinformációk, hirdetési kampányok és egyéb adatok, amelyek szinte mindegyike a Salesforce tulajdonában lévő kommunikációs platformról, a Slackről származik.

A mostani eset nem példa nélküli, az utóbbi időben több nagy vállalathoz, valamint média- és telekommunikációs céghez is betörtek illetéktelenek. Tavasszal a Roku azt közölte, hogy több mint félmillió fiókot kompromittáltak egy adatlopás során.

Májusban a Ticketmaster tulajdonosa, a Live Nation adott ki közleményt, hogy támadás áldozatává vált informatikai rendszerük, és a bűnözők a dark weben árulják a felhasználói adatokat.

E hónap elején az egyik legnagyobb amerikai telekommunikációs cég, az AT&T pedig egy meglepő incidenst jelentett be, amely során „szinte minden” vezeték nélküli ügyfelének hívás- és SMS-naplóit megszerezték (bár fontos megjegyezni, hogy a fájlokat titkosítva tárolták, az üzenetek tartalmát nem törték fel).

Mind a Ticketmaster, mind az AT&T esetében a hackek egy harmadik fél felhőszolgáltatóját, a Snowflake-et vették célba, azokra a szerverekre hatoltak be, amelyeket ez a cég üzemeltet. Egyelőre nincs hír arról, hogy a Disney esete kapcsolódna a másik két incidenshez.

A Nullbulge a The Wall Street Journal levelére azt írta, hogy azért célozták meg a Disney-t, mert “a művészek szerződéseivel való bánásmódja, a mesterséges intelligenciához való hozzáállása, és a fogyasztókkal szembeni meglehetősen nyíltan tanúsított tiszteletlenségük” elfogadhatatlan.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Lilo és Stitch
Filmek

Megjelenési dátumot kapott az élőszereplős Stitch

Megvan, mikor érkezik a Földre egy bizonyos csillagkutya.

Agymanók 2.
Filmek

Öt nap alatt a Disney+ egyik legnézettebb műsora lett az Agymanók 2.

Az Agymanók 2. tarol az idei évben, minden téren a Disney egyik...