Főoldal Másvilág Veszélybe került a San Diego-i Comic-Con
Másvilág

Veszélybe került a San Diego-i Comic-Con

Új városba költözhet a nemzetközi San Diego-i Comic-Con.

290
San Diego-i Comic-Con

A világ legnagyobb és legnevesebb képregénytalálkozójáról van szó. Az esemény rengeteg programmal, kiállítással, a filmstúdiók pedig zárt ajtós tartalmakkal csalogatják a rajongókat az eseményre. A San Diego-i Comic-Con akár a múlté is válhat, mivel a szórakoztatóipari rendezvény szervezői bejelentették, hogy 2026 után elhagyhatják a várost.

A The Mercury News szerint a Comic-Con kommunikációs és stratégiai igazgatója, David Glanzer szerdán megerősítette, hogy a vállalat egyéves hosszabbítást írt alá a San Diego-i Turisztikai Hatósággal, hogy a kaliforniai nagyvárosban maradjanak, de nem volt hajlandó két évre elköteleződni.

“Jóhiszeműen úgy döntöttünk, hogy aláírjuk ezt a szerződést még egy évre azzal a megértéssel, hogy 2026-ra tudjuk teljesíteni a szobafoglalási igényeinket” – mondta a külföldi lapnak. “De 2025-re még mindig messze elmaradunk attól, ahol a szállodai szobáink tekintetében lenni szeretnénk.”

A San Diego-i Comic-Con az egyik legnépszerűbb nyári esemény, ahol minden évben nagy szórakoztatóipari bejelentésekre kerül sor. Az utóbbi években a nemzetközi esemény rendkívül vonzóvá vált sokak számára. Bár az esemény nagyságát nem kérdőjelezi meg senki, a közelben lévő szállodák foglaltsága és árazása annál több kérdést vett fel, hogy mennyire tisztességesen járnak el a turistákkal. Sokan negatívumként hozzák fel, hogy mennyire nehéz, gyakran lehetetlen időben helyet foglalni a közeli szállodákba.

“Ezt milliószor elmondtuk már: nem akarunk elmenni, de ha eljutunk odáig, hogy túl drága lesz itt tartózkodni az embereknek, akkor ezt meg kell vizsgálnunk” – magyarázta Glanzer. “Bármennyire sem szeretnénk elmenni, soha ne mondd, hogy soha.”

A Comic-Con esetleges San Diegóból való távozásának híre nagyjából két héttel a 2024-es SDCC előtt érkezett. Hivatalos program még továbbra sincs, de szépen lassan szivárognak az információk. Az idei év legjelentősebb paneljei között szerepel a Paramount Pictures stúdiótól a Transformers 1 és a Marvel Studios is hozza a legújabb produkciókat, viszont a DC Studios valószínűleg kiüli az idei rendezvényt.

San Diego-i Comic-Con
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Amerika kapitány: Szép új világ
Filmek

Giancarlo Esposito végre felfedte az Amerika kapitány: Szép új világ szerepét

Az Amerika kapitány: Szép új világ egy régi tréfát vált valóra Giancarlo...

Bosszúállók
Filmek

A Marvel Studios rekordösszeget fizetett ki Robert Downey Jr. és a Russo testvérek visszatéréséért

A Marvelnél mindent feltettek Robert Downey Jr. és a Russo testvérek nevére.

The Walking Dead: Daryl Dixon
Sorozatok

Az AMC megerősítette, érkezik a The Walking Dead: Daryl Dixon 3. évada

A sok részlet mellé kaptunk egy előzetest a The Walking Dead: Daryl...