A 3. fázissal felbomlik a Marvel Moziverzum? Nem lesz 4. fázis?

A Marvel Studios elnöke, Kevin Feige meglengette annak lehetőségét, hogy talán a Bosszúállók 4.-gyel véget ér az univerzum.

A Marvel Studios elnöke, Kevin Feige meglengette annak lehetőségét, hogy talán a Bosszúállók 4.-gyel véget ér az univerzum.

A Marvel nem kis tettet vitt véghez, mikor bejelentették, hogy elsőként ők építenek univerzumot a képregényhősöknek, mely filmek cselekményei kihatással vannak egymásra. Az univerzumban eddig 16 filmet lehet összeszámlálni, és a Thor: Ragnarökkel tovább fog nőni a szám 17-re, és még sorolhatnánk kezdve a Fekete Párduccal és többiekkel, de a sort a grandiózusnak ígérkező Bosszúállók: Végtelen háborúval és társával, a Bosszúállók 4.-gyel zárnák le.

Azonban Kevin Feige a napokban úgy fogalmazott, hogy egyszer minden jó véget ér, és hát tudjuk, hogy a Bosszúállók 4.-gyel véget ér a Marvel Moziverzum bejelentett harmadik fázisa. Az elnök talán arra célzott itt, hogy nem lesz negyedik fázis?

Nos, mindössze annyit mondok, hogy azok a filmek, melyeken jelenleg is dolgozunk végig kísérnek minket a cím nélkül szereplő Bosszúállókig [4], amit 2019 májusában mutatunk be, vagyis most mindegyik nagy figyelmet kap. Azon a ponton 22 filmes sorozatunk lesz, mely e tekintetben példátlan, és amely filmek narratívái egymásra épülnek. És hogy merre megyünk tovább? Természetesen ezen túlmenő helyekre is ellátogatunk. És természetesen arról is van elképzelésünk, hogy merre folytassuk. Igazán jó történetek ezek. Ahogy a Star Trek: A következő generáció fináléja fogalmazott: „Minden jónak véget kell vetni.” Ez az, ami különlegessé teszi őket. Ezt akartuk mi is az első három fázissal és a benne lévő 22 filmmel. Hogy újrakezdjük és bárhová is tartsunk, ez egy másik történet lesz.

Páratlan az, amit a Marvel az elmúlt 10 évben tett, és az, ahogy kiépített egy olyan univerzumot, melyben 20-nál is több filmet láttunk, melyek cselekményei egymásra épülnek, mert erre még Hollywoodban sem volt példa. A csúcson kell abbahagyni, ezt ők is tudják, viszont felmerül bennünk egy kérdés, hogy ha nem jön létre a negyedik fázik, akkor a már bejelentett Pókember: Hazatérés 2., illetve James Gunn A galaxis őrzői vol. 3. hol fog elhelyezkedni…

dc-es-marvel-univerzum

Total
0
Shares
Previous Article

Hétpecsétes titok a Trónok harca eposz lezáró fejezete

Next Article

Befejeződött a Deadpool 2. forgatása

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!