Főoldal Filmek 2018 januártól forog a Star Wars: Episode IX
Filmek

2018 januártól forog a Star Wars: Episode IX

A Lucasfilm bejelentette, hogy 2018 elején kezdik forgatni a Star Wars 9-et, és amelynek középpontjában Leia állt volna.

706
Star Wars: Episode IX

A Lucasfilm bejelentette, hogy 2018 elején kezdik forgatni a Star Wars 9-et, és amelynek középpontjában Leia állt volna.

A Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy nem sokkal korábban hivatalosan is elárulta, hogy a korábbi hírek ellenére csak jövőre kezdik forgatni az új trilógia befejező epizódját, mialatt megosztott olyan részletet is filmről, hogy a Star Wars 9 frontember szerepét Leia hercegnő (Carrie Fisher) töltötte volna be.

Tavaly decemberben mindenkit megrázott Carrie Fisher halálhíre, miután a Lucasfilm összehívott mindenkit, hogy átbeszéljék a trilógiát, s döntsenek Organa tábornok későbbi szerepéről a Skywalker sagaban. Korábban a felek már elmondták, hogy Az utolsó Jedikre nincs hatással a tragédia, hiszen Fisher jeleneteit már 2016 novemberében rögzítették, és sokkal nagyobb szerepe lesz az Ellenállás oldalán, mint volt a Star Wars: Az ébredő Erőben. Kennedy megerősítette a Vanity Fair legújabb számában, hogy eredetileg az Episode IX Fisher filmje lett volna:

Abban a percben, ahogy befejezte a forgatást, megragadott és azt mondta nekem: „Jobb lenne, ha a IX frontembere lennék.” Mert Harrison a VII középpontjában volt, Mark pedig a VIII résznek lesz. Úgy gondolta, hogy a IX lehet az ő filmje. És így is lett volna.

A befejező rész forgatókönyvét a Jurassic World rendezője, Colin Trevorrow és Derek Connolly írják, akik áprilisban már elárulták, hogy elkészült a film egy korai vázlata. Nagy titok övezi a cselekményét, habár korábban megerősítették, hogy két kulcsjelenetet terveztek a VIII és IX részekhez, köztük Leia és bátyja, Luke (Mark Hamill) találkozóját, illetve Han Solo (Harrison Ford) gyilkosával, Kylo Rennel (Adam Driver), aki közös gyermekük volt.

A Star Wars: Episode IX 2019. május 24-én érkezik a mozikba.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

CinemaCon Disney
Filmek

CinemaCon: A Walt Disney Studios bemutatója

Volt minden a Disney bemutatóján: majmok, szuperhősök, rajzfilmek, igaz történetek, borzongás.