x
Filmek

2017 őszén indul A védelmező 2 forgatása

Sokáig úgy volt, hogy már jövőre a mozikba kerül a folytatás, de most ezen változtattak.

2017 őszén indul A védelmező 2 forgatása
  • Publishedszeptember 23, 2016

Sokáig úgy volt, hogy már jövőre a mozikba kerül a folytatás, de most ezen változtattak.

Június óta nagyon keveset hallottunk A védelmező film folytatásáról, amikor is megtudtuk, a Sony Pictures 2017. szeptember 29.-re lőtte be az akciófilm folytatását. A védelmező 2 lesz az első folytatásos filmje Denzel Washington-nak karrierje során. Természetesen Antoine Fuqua is visszatér rendezői székébe, azonban szomorú hírre ébredtünk, eltolták a premiert. A film producere, Todd Black egy interjúban elárulta, hogy 2017 szeptembere előtt nem tudják elkezdeni a munkákat.

Todd Black neve nem csak A védelmező film kapcsán lehet ismert, ugyanis a héten bemutatott A hét mesterlövész remake-t is ő támogatta meg – a film főszereplője Denzel Washington, a rendezője pedig Antoine Fuqua. Todd a Collider-rel beszélgetett, ott árulta el, hogy az első rész írója, Richard Wenk már végzett is a szkripttel. Mikor azt kérdezték tőle, hogy Antoine visszatér-e rendezőként, a producer a következőt válaszolta:

Igen! Ő a legjobb!

Majd nem sokkal utána, így folytatta a producer:

A forgatókönyvvel elkészültünk, de majd a Labor Day után kezdjük csak el a forgatást, így a legjobb, tehát csak 2017 szeptemberében tudjuk elkezdni A védelmező 2 felvételét, talán korábban is, de ez függ egy másik filmtől is, melyben Denzel Washington-nal közösen dolgozunk. Több munkánk lesz vele, s majd a castinggal is jobban foglalkozunk, ha rákerült a sor.

A producer azt is elárulta, hogy talán most is IMAX technológiát használnak a munkák alatt. Sajnos túl sok részletet nem tudott elárulni, de hozzátette, hogy Antoine A hét mesterlövész kapcsán is félt az IMAX-től, de A védelmező 2 is ebben fog elkészülni:

Nagyon sokat beszélgettünk az IMAX-ről A hét mesterlövész film kapcsán is, drága volt. Antoine nem érezte jól magát ezzel, az is meglehet, hogy maga a stúdió visszakozott tőle. Újra előkerült, és többet is beszéltünk róla A védelmező 2 kapcsán. A teljes film Antoine kezében van, azt csinál vele amit csak akar, így én nem tudok helyette beszélni, de baromi jó lesz, nem fogjátok elhinni!

A védelmező első részét 55 millió dollárból készítettek el, és nemzetközi szinten 192,3 millió dollárt zsebelt be. A tervek szerint még nagyobb volumenűbb kalandban lesz részünk, de hogy kik térnek vissza az első filmből, nem tudni, mindössze csak annyi ismert, hogy Denzel Washington-nal biztosan találkozhatunk a folytatásban.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.